Dům ze Sám doma je na prodej za astronomickou částku. Uvnitř je basketbalové hřiště i kino

Nový majitelé si mohou dům z ikonické pohádky Sám doma pořídit za necelých 119 milionů korun.

Dům z filmu Sám doma je na prodej

Dům z ikonického filmu Sám doma, v němž Kevin McCallister strávil Vánoce bez svých rodičů a musel se vypořádat s dvojicí zlodějů, je na prodej. Na trhu se nemovitost objevila za astronomickou částku 5,25 milionu dolarů. Dům prošel rozsáhlou rekonstrukcí, noví majitelé se mohou těšit například na vnitřní basketbalové hřiště. Informoval o tom americký web CNN.

Nemovitost, kterou proslavila oblíbená vánoční komedie Sám doma s hlavní hvězdou Macaulayem Culkinem v roli Kevina McCallistera, byla uvedena na trh za 5,25 milionu dolarů (zhruba zhruba 119 milionů korun, pozn. red.). Sídlo nacházející se ve vesnici Winnetka v americkém státě Illinois disponuje pěti ložnicemi a šesti koupelnami, napsal server CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate je na nově objevených fotkách k nepoznání. Podívejte se, jak se jí změnil účes

Dům v georgiánském stylu postavený v roce 1921 prošel v roce 2018 rozsáhlou rekonstrukcí a rozšířením. Nynější majitelé zdvojnásobili obytný prostor a přidali zimní zahradu. Noví vlastníci se mohou dále těšit například na basketbalové hřiště uvnitř domu, vířivku nebo na domácí kinosál. Integrita nejpamátnějších a nejrozpoznatelnějších prostor domu však byla zachována.

Sídlo má také dva obývací pokoje, velkou kuchyň, garáž pro tři auta a nezapomenutelné schodiště, které tehdy desetiletý Macaulay Culkin sjel na saních.

„Je to příležitost vlastnit kus filmové historie,“ uvedl realitní tým Dawn McKenna Group, který nemovitost prodává, a dodal, že jde o „vzácnou příležitost vlastnit jednu z nejikoničtějších filmových rezidencí v americké popkultuře“.

V roce 2021 měli fanoušci filmu jedinečnou možnost si dům, který posloužil jako kulisa pro filmový hit, pronajmout prostřednictvím platformy Airbnb.

Sídlo z červených cihel, kde statečný chlapec Kevin McCallister sám čelil dvěma lupičům, bylo naposledy uvedeno na trh v roce 2012, připomněl portál Sky News.

Tehdejší majitelé domu, John a Cynthia Abendshienovi, v době natáčení filmu v domě žili. Snímek Sám doma byl světu představen v roce 1990. V komedii, která se neodmyslitelně pojí s Vánoci, zazářila kromě Culkina například herečka Catherine O'Hara.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hráči milují českou střílečku. Taktickou akci dovedl k dokonalosti i vojenský veterán

Tagy: