Roman Skamene se odstěhoval na chatu a prožívá nejhezčí část života. Prozradil výši své penze

Herec Roman Skamene si život v důchodu maximálně užívá.

Roman Skamene Bydlení

Herec Roman Skamene, který 2. října oslavil sedmdesáté narozeniny, je ve starobním důchodu už několik let. Jak je hvězda filmů Tankový prapor nebo Bony a klid s výší penze spokojena a co říká na současné politické dění?

Roman Skamene na stáří vyměnil ruch velkoměsta za poklidný život na vesnici. S manželkou Renatou se z Prahy odstěhoval na chalupu poblíž Berouna, kterou si manuálně zručný herec předělal k celoročnímu užívání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mám penzi 18 650 korun. Kdybych neměl vlastní byt, šel bych se pást, prozradil slavný český herec, který natáčel i v Hollywoodu

Jak přiznal redakci CNN Prima NEWS, život v penzi si maximálně užívá. „V důchodu prožívám nejhezčí část života. Dělám už jenom to, co mě baví, nic už nemusím. V životě jsem se toho namakal dost. Ráno jsem hrával představení pro děti, večer pro dospělé, soboty, neděle... Dělal jsem i 350 dní v roce a neměl pomalu žádné volno,“ uvedl Roman Skamene.

Jak vysokou má penzi?

Výše jeho starobního důchodu, která čítá 16 tisíc korun, by prý mohla být vyšší, ale nestěžuje si. „Řada lidí je na tom bohužel daleko hůř. Oproti tomu, jak se všechno zdražuje, se ty penze zvyšují minimálně. My jsme na tom naštěstí finančně dobře. Žijeme spokojeně na chalupě, skromně, nic v podstatě nepotřebujeme,“ poznamenal herec, který se netají sympatiemi k expremiérovi Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO.

„Dělal to dobře, ale stejně ho všichni kritizovali. Teď máme premiéra pana Fialu, který netuší, co je to ekonomika a podle toho to taky tak vypadá,“ prohlásil Skamene, který před kamerou poprvé zazářil ve svých 16 letech ve snímku Princ a chuďas. Mezi jeho nejslavnější role patří postava cholerického majora Borovičky v Tankovém praporu nebo vekslák Bíny v kultovním filmu Bony a klid.

Roman Skamene byl před časem hostem v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Podívejte se, jak popsal svůj pokus o podnikání:

Tagy: