Bernášková o exmanželovi: Neshody jsou pryč, denně si voláme. Mít dítě bylo naším osudem

O své první lásce, divadelním režisérovi a dramaturgovi Davidu Drábkovi, se rozhovořila herečka Jana Bernášková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Přiznala, že ačkoliv měli při rozvodu neshody, dnes jsou velkými přáteli a navzájem se inspirují. „Skoro denně si voláme,“ uvedla autorka bestselleru Jak přežít svého muže.

Na divadelní prkna se Bernášková poprvé postavila už v 16 letech. O rok později získala v Národním divadle moravskoslezském nejprve stipendium a pak stálé angažmá. Ve čtyřiadvaceti letech se však rozhodla dobře našlápnutou kariéru pověsit na hřebík a odjet do Prahy. Příčinou byl mimo jiné její tehdejší přítel David Drábek.

„Byla jsem strašně zamilovaná. Navíc jsem měla syndrom vyhoření. Byla jsem hrozně mladá a citlivá a všechny role v divadle jsem do sebe nasávala a hodně prožívala. Po několika letech v divadle jsem se unavila,“ přiznala 42letá herečka. S Drábkem se proto rozhodli, že se z Ostravy přestěhují do Prahy. Do hlavního města ale nakonec odešla sama. Partneři se totiž mezitím rozešli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jedenáct let jsem byla sama, svěřila se Rottrová. Prozradila, po jaké události nastal zlom

První dva měsíce v Praze proto bydlela u kamaráda. „Neměla jsem nic, takže jsem dělala různé brigády,“ popsala Bernášková a některé z nich vyjmenovala. „Pracovala jsem jako servírka, uklízečka, prodavačka a v létě si přivydělávala rozdáváním letáků pro striptýzové bary. Chtěla jsem si dokázat, že se dokážu uživit i něčím jiným než jenom herectvím,“ prozradila moderátorce Radce Červinkové.

K umění se ale nakonec přece jen vrátila. Dostala se do Divadla na Vinohradech a uplatnila se i coby filmová a seriálová herečka. I s Drábkem se nakonec dala opět dohromady a přivedla na svět dceru Justýnu. Po pěti letech se však manželé rozešli. Ačkoliv měli mezi sebou při rozvodu jisté neshody, dnes jsou z nich velcí přátelé. „Myslím si, že mít dítě byl náš osud. Neměli jsme být životními partnery, ale zůstali obrovskými přáteli. Pořád si pomáháme a inspirujeme se,“ dodala herečka.

V pořadu Povídej promluvila mimo jiné i o vzniku svého bestselleru Jak přežít svého muže či o smrti milovaného otce. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

Tagy: