Obavy o herečku Hlaváčovou: Už několik let nepřekročila práh domu. Jak je na tom se zdravím?

Herečka Jana Hlaváčová, která slaví 85. narozeniny, už několik let žije v ústraní a na veřejnosti se neobjevuje. Chyběla dokonce i na pohřbu svého milovaného manžela, herce Luďka Munzara, který zemřel před čtyřmi lety. Spekulací o jejím zdravotním stavu tak přibývá.

Jana Hlaváčová žije v domě se svou dcerou, herečkou Bárou Munzarovou a jejím manželem, hercem Martinem Trnavským. Oba se ni vzorně starají. Každý den je jí nablízku také pečovatelka. V posledních letech se pohybuje pouze s pomocí chodítka a ven prakticky nevychází.

„Nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Bez cizí pomoci se neobejdu a skoro celý den prospím. Tam kam nutně potřebuju, jako je toaleta, tam si s pomocí chodítka dojdu. Jinak je ze mne opravdu ležák. Proto nikam nechodím, nevylezu prostě vůbec ven. A stejně ani nemám moc chuť s nikým mluvit. Jednak se mi občas komunikuje velmi těžce, a navíc jsem se toho v životě namluvila až dost,“ popsala Jana Hlaváčová před dvěma lety deníku Blesk.

Občas jí svou návštěvou přijdou zpříjemnit den kolegyně Jana Boušková s Taťjanou Medveckou, které vždycky ráda vidí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATHerečku Milenu Dvorskou utrápila dcera k smrti. Zemřela o Vánocích. Před smrtí prožila euforii

Má svoje křížovky a televizi

Přestože se spekulovalo o tom, že trpí Parkinsonovou nebo Alzheimerovou chorobou, dcera Bára, tvrdí, že to pravda není. „Žádné velké choroby, co se píšou, se nekonají. Myslím, že jí prostě jen došly baterky. To její pracovní zapražení bylo tak velké, že najednou si organismus řekl: ,A dost!‘ Takže je doma, je v pořádku, ona si tak vlastně zalezla, už nechce nikam vycházet. Klepu do dřeva: Je zdravá. Spíš pro můj klid mám u ní také paní pečovatelku, kdyby se náhodou cokoliv stalo, aby měla někoho po ruce, kdybych nebyla doma. Maminka se má dobře. Má svoje křížovky a televizi,“ prozradila Bára Munzarová.

Pro CNN Prima NEWS se podělila i o veselou historku. „Byla repríza televizního filmu, kde v závěru je detail na maminčiny oči, kdy se sklání nad mrtvolou a říká poslední větu: ,To není moje vina.‘ Říkala to procítěně. A vedle mě leží mamka, luští křížovku a říká: ,Ježíši, já jsem byla dramatická umělkyně, přepni to‘,“ vylíčila s úsměvem.

Tagy: