Hollywoodský biják Duna má i českou stopu. Kaskadéři prozradili, jak na ně působily hvězdy

Na natáčení hollywoodské Duny se podíleli také dva čeští kaskadéři.

Čeští kaskadéři si zahráli v Duně

V hollywoodském filmovém trháku Duna si zahráli i dva čeští kaskadéři Magdalena Šittová a Marek Svitek. V rozhovoru pro Showtime se svěřili, jaký mají vztah se „svými“ hereckými hvězdami a jaké jsou nástrahy natáčení v poušti.

Šittová naskakovala za americkou herečku Rebeccu Fergusonovou a jak sama řekla, staly se z nich dobré kamarádky. „Hrozně jsme si padly do oka. Je zcela normální, není žádná nafoukaná hvězda, takže se mi s ní spolupracovalo nádherně. Doteď si píšeme, voláme, posíláme si zvláštní fotky,“ popsala česká kaskadérka.

ČTĚTE TAKÉ: Exkluzivní rozhovor s Jeffem Bealem: O hudbě přemýšlím jako o vaření, říká slavný skladatel

Také Svitek si se svými hereckými hvězdami vybudoval přátelský vztah. „V prvním díle Duny jsem dubloval Oscara Issaca, na dvojce jsem měl možnost naskakovat za Joshe Brolina,“ popsal.

Oba kaskadéři již předtím pracovali mimo jiné na seriálu Carnival Row, který se natáčel v Praze – Šittová dělala dublérku herečce Caře Delevingne, Marek zase na dotáčkách dubloval Orlanda Blooma.

Většina štábů má podle slov Šittové kaskadéry ráda a spolupracuje se jim s nimi dobře. „Jsme totiž takové velké děti, co si pořád hrají, mají dobrou náladu a práce je baví,“ uvedla kaskadérka. Práce je naplňuje, i když jako v případě Duny na sobě mají patnáctikilové brnění a ve čtyřiceti stupních běhají několik hodin v hlubokém pouštním písku a za den zhubnou i pět kilo.

„Bylo tam obrovské vedro a měli jsme náročné kostýmy, které natáčení dělaly ještě těžší. Písek nám dostával všude a s trochou nadsázky ho dodnes někdy objevíme ještě tam, kde bychom ho nečekali,“ dodal Svitek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rodiče mají zajímavý toxický vztah, říká Anička Slováčková. Promluvila i o vlastní svatbě

Tagy: