Studentská léta Honzy Dědka: 400 neomluvených hodin, jeden ročník opakoval hned dvakrát

Jeho snem bylo pozvat si Zdeňka Svěráka, to se mu i splnilo.

Honza Dědek v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Novinář, hudební publicista a moderátor Honza Dědek v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS moderátorce Radce Červinkové prozradil, že měl během studia na střední průmyslové škole 400 neomluvených hodin a třetí ročník musel absolvovat třikrát, než ho konečně dokončil.

Honza Dědek měl prý už od třetí třídy základní školy představu, že se bude živit psaním. Přesto nastoupil na stavební průmyslovku. Tu si vybral zejména kvůli rodičům.

ČTĚTE TAKÉ: Tajemství Luby Skořepové. Při natáčení ji svedl Ivan Vyskočil, který hrál jejího syna

„Na gymnázium jsem si nebyl jistý prospěchem, stavební průmyslovku jsem považoval za nejmenší zlo. Jenže to byla katastrofa a omyl,“ vzpomínal Honza Dědek v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Třeťák napotřetí

Vzorným žákem Honza Dědek úplně nebyl, tedy co se týká docházky. „Nedokončil jsem denní studium. Byly tam i zdravotní problémy,“ prozradil. Usoudil tak, že mu nebude vadit zopakovat si třeťák.

„Přišla sametová revoluce a já jsem zjistil, že na ulici se toho odehrává mnohem víc než v nudné škole,“ pronesl s úsměvem. „Vysvětlili mi, že 400 neomluvených není úplně v pořádku. Navíc jsem nebyl klasifikován z mnoha předmětů. Třeťák jsem udělal napotřetí. V té době jsem už po revoluci začínal psát do novin,“ vypráví Dědek.

Na školní léta vzpomíná rád. Měl prý spoustu času na studium hudby. „Pro moji budoucí práci hudebního publicisty to byla skvělá škola, protože na stavební průmyslovce se hodně času rýsuje. To se člověk naučí v prváku, a pak jsem si tam začal poslouchat hodně muziky. K tomu byla dobrá. Strašně mi pomohla, a to je tak jediné, co si ze školy pamatuji,“ dodal s nadsázkou.

Novinář a publicista Honza Dědek v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou promluvil také o své talkshow a o tom, který z hostů pro něho byl největší výzvou. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v sobotu 23. září od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: