Tajemství Luby Skořepové. Při natáčení ji svedl Ivan Vyskočil, který hrál jejího syna

Herečka Luba Skořepová bývala krásnou ženou, která o ctitele neměla nouzi. V soukromém životě však štěstí neměla. Od jejího narození 21. září uplynulo 100 let. Jaké bylo její soukromí?

První manželství Luby Skořepové s divadelním kolegou, hercem Josefem Pehrem, skončilo rozvodem. V druhém manželství se pak Pehrovi narodila dcera Jana, která se později provdala za Jana Krause a stala se uznávanou herečkou. Také Luba se znovu vdala, a to za spisovatele Pavla Hanuše, který se dožil pouhých 62 let.

MOHLO B VÁS ZAJÍMAT: Kolik brali čeští herci za totality? Luba Skořepová si za jedno natáčení vydělala na trabant

Vlastních potomků se Skořepová nikdy nedočkala, čehož na sklonku života velmi litovala. „Měla jsem malér s dětmi. Nejdříve jsem mohla mít děti, ale pak už ne. Jeli jsme jednou někam s ostatními herci, měli jsme nehodu, vylítali jsme všichni ven na dlažbu a měli jsme těžká zranění. Na mě to mělo ten vliv, že jsem už nemohla mít děti. Ale když pánbůh nedá, tak si to člověk musí nějak vynahradit. Já děti miluji. Bohužel je to dneska tak, že rodiče někdy můžou za to, když se děti nepovedou. Děti se vychovávají tak, že vidí, jak se rodiče chovají ke svým rodičům. A když je to studený, tak se to na těch dětech odrazí,“ svěřila se Luba Skořepová krátce po svých devadesátých narozeninách v pořadu Show Jana Krause.

Románek během natáčení

Mezi její milence patřil o 23 let mladší herec Ivan Vyskočil. Románek mezi nimi začal v roce 1972 během natáčení filmu Bitva o Hedviku. „Hráli jsme spolu v dolech. Bylo to takové sociální téma. Sice mi hrála maminku, ale... ona byla tak hezká, že...,“ naznačil se šibalským úsměvem Ivan Vyskočil v minulosti pro pořad Top Star TV Prima. Víc už dodávat nemusel.

Luba Skořepová věřila na anděly i posmrtný život, a to díky setkání s člověkem, který se věcmi mezi nebem a zemí intenzivně zabýval a velmi ji ovlivnil. „Dozvěděla jsem se kromě jiného, že jsem byla nějaká východní tanečnice a byla jsem také manželkou chudého rybáře a měla jsem dvanáct dětí,“ líčila Luba Skořepová.

Poslední roky ji sužovaly vážné zdravotní problémy, neviděla a měla potíže s pamětí. Poslední dny života trávila v motolské léčebně dlouhodobě nemocných, kde den před Štědrým dnem v roce 2016 ve věku 93 let zemřela.

Tagy: