Utrpení herce ze Sám doma. Filmového Santu ničí zrádná nemoc, přišel o čelist a část nohy

Herec z oblíbeného filmu Sám doma Ken Hundson Campbell kvůli rakovině podstoupil náročnou operaci, při níž mu byla odstraněna velká část čelisti. Představitel Santy Clause prostřednictvím veřejné sbírky prosí o finanční pomoc na pokrytí nákladů léčby. Informaci přinesl magazín People.

Jednašedesátiletému herci, který se vedle Sám doma z roku 1990 objevil i ve filmech Armageddon či Na Hromnice o den více, byla 27. října diagnostikována rakovina. Na spodní části úst mu vyrostl nádor, který bolestivě zasahovat do zubů, napsal magazín People.

ČTĚTE TAKÉ: Seriáloví fanoušci truchlí. Zemřela hvězda Gangů z Birminghamu, podlehla zákeřné nemoci

Jeho dcera Michaela Campbellová se rozhodla tatínkovi pomoc a založila veřejnou sbírku na stránce GoFundMe. 7. prosince musel herec podstoupit náročnou desetihodinovou operaci, při které mu byla odstraněna velká část čelistní kosti, lymfatické uzliny a část kosti nohy. „Chirurgové plánují z kosti nohy zrekonstruovat Kenovi novou čelist, naistalovat ji a léčit ho ozařováním. Čeká ho šestiměsíční rekonvalescence a poté bude zřejmě zapotřebí i chemoterapie,“ vysvětlila ještě před operací Campbellová. Sbírka má pomoci pokrýt léčebné výdaje během rekonvalescence.

Campbellova rodina uvedla, že bude pravděpodobně týden hospitalizován a bude potřebovat výživovou trubici, kožní štěpy a tracheotomii. Zvažují také jeho pozdější přesun do jiného zařízení, protože bude potřebovat fyzickou a logopedickou terapii. „Přestože je hrazena fyzioterapie a logopedie, očekáváme obrovské náklady na pečovatele a odbornou péči, pojistné, zdravotní pomůcky, dopravu, zubní implantáty, zubní náhrady a kdo ví, co ještě. Celá naše nejbližší rodina, Kathleen, Richard a Michaela, se o něj během této dlouhé cesty hodlá starat, jak jen to půjde,“ nastínili blízcí.

Herec je podle rodiny milujícím otcem dvou dětí s obdivuhodnou chutí do života a vášní pro herectví, psaní a sport. „Je možné, že zákrok ovlivní jeho hereckou kariéru. Prosíme vás o pomoc, aby Kenny mohl využít nadcházejícího času k návratu ke zdraví a trávit více času s rodinou a přáteli. Každá modlitba, pozitivní myšlenka, dolar nebo gesto podpory znamená pro naši rodinu mnoho,“ zakončila zdrcená Campbellova dcera.

Sbírka na GoFundMe má za cíl vybrat 100 tisíc americký dolarů. Dosud na účet dorazilo 85 tisíc. Mezi více než 800 dárci jsou i známé hollywoodské tváře, upozornil server Entertainment Weekly. Na pomoc Campbellově rodině přispěl například herec a spisovatel Tim Meadows.

Situace hvězdy Sám doma není lhostejná ani komediálnímu herci Steveovi Carellovi, jehož si čeští diváci mohou pamatovat například z filmu 40 let panic.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Umřít se nechystám, léčím chronický zánět průdušek, vzkázal Jiří Krampol fanouškům

Tagy: