Jágrův bolestný dopis tátovi do nebe. Dal mu poslední radu a překvapil symbolickým číslem

Jaromír Jágr poslal svému tatínkovi dojemný vzkaz do nebe.

Poslední rozloučení s otcem Jaromíra Jágra

Teprve před několika dny zemřel Jaromíru Jágrovi jeho milovaný otec. Rozloučení s Jágrem starším se uskutečnilo v úterý 22. listopadu v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladně. Říct poslední sbohem přišla celá jeho rodina, přátelé i hokejisté nejen z kladenského klubu. Po skončení obřadu napsala hokejová legenda svému otci dopis na rozloučenou. Poděkoval mu za vše, co pro něj tatínek udělal, a na cestu do nebe mu poslal i jednu radu.

„Milý táto, je tady den, který jsem doufal, že nikdy nepřijde. Den, kdy odcházíš z tohoto světa do světa pro nás neznámého. Ale já věřím, že dnem, který sis vybral k odchodu, mi dáváš jasné znamení, že vše je přesně tak, jak má být, a já se nemusím bát. 15. 11. 2022, když totiž sečteme všechna čísla 15+11+20+22 součet se rovná číslu 68, a to je číslo, které nosím na hokejovém dresu a je mně souzené,“ napsal Jágr v dopise, který zveřejnil na svém Facebooku.

V následujících řádcích mu poděkoval za vše, co pro něj tatínek za ta léta udělal. Neopomněl zmínit ani hokej. Vždyť právě Jágr starší ho k tomuto sportu přivedl.

„Chtěl bych ti poděkovat za všechno, co jsi pro nás udělal. Pro mě, pro Jitku, pro mámu i celou rodinu. A ne jenom pro nás, dá se říct pro všechny. Nikdy jsem tě neviděl nikoho odmítnout. Kdo tě poprosil, tomu jsi pomohl. Dřel jsi a pracoval od rána do večera. Nevynechal jsi můj jediný trénink ani zápas. Byl jsi přísný, ale spravedlivý. Ty jsi byl ten, co mě vytvářel, co mě maloval. Já byl pouze obrázek, na který se lidé chodí dívat, někteří ho dokonce i obdivovat. Ale skutečný malíř jsi byl ty,“ vzkázal otci.

„Vrozená autorita byl tvůj štětec a geniální rady jako – ‚poslouchej jenom mě, nepij alkohol, neukazuj bolest, vždy musíš trénovat víc než ostatní‘ a moje nejoblíbenější rada – ‚nežeň se, máš času dost,‘ byly tvé barvy,“ zavzpomínal Jágr.

Pozdrav, který dokázal vykolejit i největší borce

„Kdybych měl vše shrnout, tak bych řekl, že jsi se stoprocentně obětoval a udělal maximum pro to, aby se tvá rodina měla lépe, než jsi se měl ty. A ještě bych rád připomněl tvůj jedinečný suchý humor. Kdo ho neznal, nechápal.

Na závěr Jágr poslal svému milovanému otci do nebe jednu radu. „Nevím, jak to v nebi chodí, a ani nevím, koho potkáš prvního, jestli sv. Petra, Ježíše nebo samotného Boha, ale zkus je pozdravit jinak, než jsi to dělal tady na zemi. Víš, pozdravit je stylem ,Nazdar, děláš něco?‘ by asi nebyl ten nejšťastnější začátek. Měj se tam hezky a brzy na viděnou. Jaromír, Jitka a máma,“ napsala hokejová legenda.

Jaromír Jágr starší zemřel 15. listopadu ve věku 82 let. Podle lidí z nejbližšího okolí hokejistovy rodiny byla smrt pro tatínka fenomenálního hráče spíše vysvobozením. Nejtěžší chvíle prožívala manželka Jágra staršího Anna, která se o těžce nemocného muže starala prakticky do poslední chvíle. „Jeho odcházení bylo neuvěřitelně těžké. Ba přímo příšerné. Je to v podstatě vysvobození. Detaily opravdu vědět nechcete,“ řekla webu Extra.cz osoba z Jágrova okolí.

Tagy: