KVÍZ: Jak znáte herce Vladimíra Dlouhého? Bratr je miliardář, spekuluje se o počtu dětí

Od smrti nezapomenutelného českého herce a dabéra Vladimíra Dlouhého v těchto dnech uplynulo 13 let. Zemřel pouhých deset dní po svých 52. narozeninách. Příčinou smrti byla rakovina žaludku. Vyzkoušejte si v našem kvízu, co všechno o něm víte.

Zatímco o druhém manželství s herečkou Petrou Jungmanovou, s níž se Vladimír Dlouhý seznámil v roce 2001 během natáčení televizní detektivky Den, kdy nevyšlo slunce, se všeobecně ví a má z něj dvojčata Honzíka a Jirku, jeho první manželství je zahaleno tak trochu tajemstvím. Poprvé se ženil v roce 1997, kdy si vzal Gabrielu Heřmanovou, což byla blízká spolupracovnice prezidenta Václava Havla, a měl s ní dceru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z bývalé herecké hvězdy Jorgy Kotrbové je multimilionářka

Jak po smrti Vladimíra Dlouhého prozradila herečka Jana Nagyová, která si s ním zahrála v seriálu Arabela, měl dětí možná více, než je uváděno. Podle ní se stal otcem ještě jedněch dvojčat už v mládí. „Je to strašně dlouhá doba. Seznámili jsme se v roce 1979. Všichni nás tehdy dávali dohromady, ale on byl zadaný a já věděla, že má i dvojčátka. Já jsem ty děti ale nikdy neviděla. Jen jsem si zapamatovala, že se o nich už tenkrát dost mluvilo,“ prozradila Nagyová deníku Aha!.

I teď, po třinácti letech od jeho smrti, na něj mladší brácha Michal myslí. Pomáhají mu v tom právě Vladimírovy děti. „Brácha nám strašně chybí. Vzpomínám na něj velmi často. Díky jeho synům ho ale vidím pořád. Jsou mu velmi podobní. Každý od něj něco má,“ svěřil se Michal redakci CNN Prima NEWS.

Letní kvíz. Jak znáte herce Vladimíra Dlouhého?

1 10 1. Jak se jmenovala postava, kterou ztvárnil v pohádce S čerty nejsou žerty?

2 10 2. S jakou kolegyní během natáčení pohádky S čerty nejsou žerty prožil v soukromí milostný románek?

3 10 3. Před kamerou se poprvé objevil ve dvanácti letech. V jakém filmu to bylo?

4 10 4. Kolik bratrů měl?

5 10 5. V roce 2008 se oženil s herečkou Petrou Jungmanovou. Kolik dětí spolu měli?

6 10 6. Výrazně se uplatnil také v dabingu. Jak se jmenoval americký herec, kterého nejčastěji namlouval?

7 10 7. V jakém městě se narodil?

8 10 8. Jeho bratr Michal Dlouhý je rovněž hercem a dabérem. Jaký věkový rozdíl je od sebe dělil?

9 10 9. Když se nedostal na průmyslovku, vybral si učební obor. Jaký?

10 10 10. Jak se jmenoval poslední film, který ve svém životě natočil?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Nejmladší bratr rozjel skvělý byznys

Když se otec Vladimíra a Michala s jejich matkou rozvedl, znovu se oženil a následně se mu narodil syn Oliver, který se na rozdíl od svých nevlastních bratrů vydal jiným směrem než na hereckou dráhu. Stal se z něj veleúspěšný podnikatel.

Založil úspěšný vyhledávač letenek, který pracuje na principu algoritmů, jež vyhledávají lety všech dopravců bez ohledu na to, jestli jde o nízkonákladové nebo plnohodnotné. „Přišel jsem s unikátním nápadem udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ uvedl Oliver v pořadu Show Jana Krause.

V roce 2019 se objevil ve výběru 100 nejbohatších Čechů, který každoročně sestavuje časopis Forbes. Ten tehdy odhadl hodnotu jeho majetku na 1,5 miliardy korun.

Tagy: