Jde o lásku mezi člověkem a psem, pozval na svůj film Besson. Herec v hlavní roli ho uchvátil

O upřímnost jde v mých filmech především, řekl pro Showtime francouzský režisér Luc Besson.

Rozhovor s režisérem Brutální Nikity

Brutální Nikita, Johanka z Arku nebo třeba Pátý element. To je jen zlomek filmových skvostů režiséra Luca Bessona. Tahle světová hvězda teď dorazila do Prahy na Festival francouzského filmu. A ač má prý pověst morouse, redakci Showtime poskytla obsáhlý rozhovor.

Vždy když se v úvodních titulcích objeví jméno francouzského režiséra Luca Bessona, milovníci stříbrného plátna zpozorní. Většina filmů, které tento režisér napsal a zrežíroval, se stala hitem. Kdo by neznal Leona, Brutální Nikitu, Pátý element nebo Johanku z Arku, která se natáčela i v Česku.

ČTĚTE TAKÉ: Zasmušilá Bohdalová, zdrcený Štrébl: Rodina a kolegové dali sbohem Zdeně Hadrbolcové

Režisér teď do Čech přivezl svůj nejnovější počin DogMan, který je vysoce hodnocen i kritiky. „Říká se, že jde o můj návrat ke kořenům, ale já si to nemyslím. Může to tak vypadat, ale jsem stále stejně upřímný. O upřímnost jde v mých filmech především,“ řekl pro Showtime francouzský režisér.

DogMan je hodně citlivý, křehký a je v něm hodně dialogů. Proto se kritikům může zdát, že je to ten starý Luc Besson. Ale celý film stojí na fascinujícím výkonu herce Caleba Landry Jonese, který jste ještě neviděli. Zapomeňte, že jsem film natočil já a běžte na něj kvůli němu,“ řekl režisér.

Scénář k filmu DogMan napsal Besson společně se svým dalším hitem Pátý element už v 16 letech.  „Píšu opravdu dlouho. Ale napsání konečného scénáře mi trvalo zhruba tři neděle,“ popsal Francouz.

Důležitou roli ve filmu hraje vztah mezi člověkem a jeho nejlepším přítelem. „Jde o lásku mezi psem a člověkem. Měl jsem psa, jmenoval se Sokrates a byl moje všechno. No uznejte, když přijdete domů, tak vás vždycky uvítá, a to i několikrát denně,“ dodal Besson.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Piers Morgan odhalil jména „královských rasistů“. Britové mají právo je znát, řekl

Tagy: