Zasmušilá Bohdalová, zdrcený Štrébl: Rodina a kolegové dali sbohem Zdeně Hadrbolcové

Fanoušci, ale i řada známých osobností, mezi nimiž nechyběly Jiřina Bohdalová či Ljuba Krbová, se ve čtvrtek rozloučili s uznávanou českou herečkou Zdenou Hadrbolcovou, která odešla ve věku 86 let. Na zesnulou zavzpomínal například kolega Jiří Štrébl, který dorazil i přes zdravotní komplikace.

Zhruba od půl třetí se před Velkou obřadní síní začali scházet fanoušci i slavní kolegové. Na invalidním vozíku, navzdory nepřívětivému počasí, přišel vzdát poslední hold své bývalé kolegyni herec Jiří Štrébl. „To jsem musel. Nepřijít Zdeně na pohřeb, bych si vyčítal,“ řekl pro CNN Prima NEWS. „Byla to velice laskavá, chytrá a inteligentní žena,“ připomněl.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební svět v slzách. Zemřel Shane MacGowan, irský zpěvák a frontman kapely The Pogues

„Trávily jsme spolu spoustu času. Skvělá kolegyně, úžasná herečka, a to i divadelní. Byla pro mě inspirací,“ zavzpomínala herečka Ljuba Krbová.

Na pohřeb, který ve strašnickém krematoriu uspořádala herecká asociace, dorazily mimo jiné i herečky Jiřina Bohdalová, Dana Batulková, Libuše Švormová či Iva Hüttnerová. Nechyběli ani herci Václav Knop, Ivan Vyskočil, David Prachař nebo Ondřej Pavelka. Samotný obřad se konal bez přítomnosti médií.

Jednou z nejbližších kamarádek Hadrbolcové byla herečka Jaroslava Obermaierová, ta se však posledního rozloučení nakonec nezúčastnila.

Smutná zpráva o odchodu Zdeny Hadrbolcové zasáhla Česko v pondělí 20. listopadu. Dlouhá léta se herečka těšila dobrému zdraví, přičemž v plné síle ještě oslavila osmdesáté narozeniny. Její poslední veřejné fotky byly pořízeny v roce 2017 na Štědrý den, když se procházela v ulicích Prahy. Poté, co ji postihla mozková mrtvice, se vše změnilo. Ochrnula a po měsíčním pobytu v nemocnici byla převezena do soukromé léčebny dlouhodobě nemocných, kde zemřela ve věku 86 let.

Nikdo z jejích kolegů netušil, jak na tom herečka v posledních momentech byla. Její blízká kamarádka Jaroslava Obermaierová dokonce ani netušila, kde se Hadrbolcová nachází. „Věděla jsem, že je na tom, chudák, velmi špatně. Před časem jsme si volaly, pak už jsem se jí dovolat nemohla a tušila jsem, že je to asi moc špatné. Je mi to hrozně líto. Smrt je pro ni vysvobozením,“ uvedla Obermaierová se slzami v očích pro CNN Prima NEWS.

K TÉMATU: Zemřela legendární česká herečka Zdena Hadrbolcová

Tagy: