Smutná zpráva od Jiřího Bartošky: Herci se vrátila rakovina, podstupuje onkologickou léčbu

Jiří Bartoška

Jiřímu Bartoškovi se vrátila rakovina

Herci a prezidentovi Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV) Jiřímu Bartoškovi se vrátilo zákeřné onemocnění. Jak CNN Prima NEWS potvrdila tisková mluvčí filmového festivalu Uljana Donátová, rakovina je zpět. V současné době Bartoška podstupuje onkologickou léčbu.

Po devíti letech se Jiřímu Bartoškovi vrátila rakovina. V současné době je v pražské nemocnici v Motole. „Prezident MFF Karlovy Vary v současné době absolvuje onkologickou léčbu ve Fakultní nemocnici Motol,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí Donátová.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda seriálu Sex ve městě. Dlouhá léta hrála v divadlech na Broadwayi

„Nepodstoupil žádnou novou operaci. Další podrobnosti nebudeme sdělovat,“ uvedla mluvčí. „Předem děkujeme za respektování jeho soukromí,“ doplnila na závěr Donátová. Informaci o návratu rakoviny jako první přinesl deník Blesk.

Poprvé se Bartoška léčil s nemocí v roce 2014, kdy mu lékaři zjistili rakovinu mízních uzlin. Podařilo se ji odhalit včas, díky čemuž herec zákeřnou chorobu porazil.

Viróza

Letos v létě těsně před začátkem filmového festivalu postihly Bartošku vážné zdravotní komplikace. Kvůli viróze a bakteriální infekci musel být hospitalizován a účast na karlovarské události, v jejímž čele stojí, byla nejistá. Léčil se v motolské nemocnici u svého kamaráda profesora Roberta Lischkeho. „Pan Bartoška prodělal virózu kombinovanou s bakteriální infekcí. Potřeboval dlouhodobě antibiotika, proto byl v nemocnici a na dechové rehabilitaci,“ řekl tehdy lékař pro CNN Prima NEWS.

Nakonec se však Bartoškovi podařilo uzdravit a krátce před zahájením filmového festivalu byl propuštěn z nemocnice. Po dohodě s lékaři se mohl akce zúčastnit, do Karlových Varů dorazil ještě s kanylou v ruce.

K TÉMATU: Bartoška zůstal před karlovarským festivalem v nemocnici. Ošetřující lékař popisoval jeho stav

Tagy: