Smutné Vánoce a strach o zdraví. Krampol promluvil po návratu z nemocnice, bojí se o život

Loni před Vánoci skončil Jiří Krampol na JIP se zápalem plic, dýchal na dvacet procent, ke všemu ještě prodělal srdeční kolaps, byl v umělém spánku a vypadalo to, že se domů už nevrátí. Letos se ve stejném období ocitl v nemocnici znovu. Tentokrát kvůli nemocným průduškám. Jak je na tom po zdravotní stránce nyní?

Herec Jiří Krampol skončil před týdnem v nemocnici kvůli nemocným průduškám. Ve špitále si poležel šest dní. Následně byl po domluvě s lékaři propuštěn do domácího léčení. „Problémy s průduškami mě provází už od dětství. Není to nic nového. Dostal jsem antibiotika přímo do žíly, což je nejúčinnější způsob léčby. Byl jsem i na CT a vše mám naštěstí v pořádku. Ještě na sobě cítím, že to není úplně ono, ale je to lepší, než to bylo. Ten ošklivej kašel už je zaplaťpánbůh pryč,“ popsal Jiří Krampol pro CNN Prima NEWS.

Stále se má ovšem na pozoru. „Ty průdušky jsou zrádné, chodím pravidelně na kontroly, mám strach, abych nedostal zápal plic. Pokud by se k tomu nedej bože přidal covid, mohl by to být můj konec,“ dodal herec.

Vánoce jsou pro něj smutným obdobím

Na blížící se Vánoce se příliš netěší, k čemuž má své důvody. „Co už není Hanka (manželka, která zemřela před dvěma lety, pozn. red.), tak jsou ty svátky pro mě spíše smutné. My jsme je s Haničkou měli moc rádi. Měli jsme své pravidelné rituály, které jsme dodržovali. Lili jsme třeba olovo, zapalovali svíčky za maminku a tatínka... Pokud jsou děti malé, rodina pohromadě, tak je to krásný, když už tohle není, ztrácí to kouzlo. Smutku před Vánoci jsem si prožil v minulosti dost. Krátce před nimi zemřela moje maminka. Haničce pak její otec,“ přiblížil Krampol, který nejraději vzpomíná na svátky prožité ve svém dětství.

„Trávil jsem je většinou u babičky a dědečka, kteří bydleli v Klecanech. Byli to senzační lidé a já to tam miloval. To byly Vánoce jako malované od Josefa Lady s příběhy od Boženy Němcové. O to víc mi vadí, jak se sem za poslední léta začaly tahat ty americké zvyky. Santa Claus, Valentýn, Haloween a já nevím, co všechno... To úplně nesnáším. Santa Claus je pro mě střízlivý děda Mráz,“ uvedl herec. Letos Vánoce bude trávit se svými přáteli. „Dárky ještě nemám, chystám se na to teď. Ale o tom to vůbec není. Vánoce jsou o tom, být spolu, vzpomenout si na své blízké, kteří už bohužel nejsou mezi námi, a hlavně je prožít ve zdraví, klidu a pohodě,“ uzavřel Jiří Krampol.

Tagy: