Na pohřby už chodit nebudu, jsem z toho vyřízený, říká Krampol. Umřela mu žena i spolužáci

Na pohřeb Josefa Abrháma dorazily stovky smutečních hostů včetně celebrit

Jiří Krampol o Josefu Abrhámovi

Jiří Krampol se zařekl, že už nebude chodit na pohřby. Důvod je prostý, pro oblíbeného herce je zkrátka těžké sledovat, jak odchází jeho blízcí. Před dvěma lety zemřela jeho milovaná manželka Hana Krampolová, v květnu spolužák Josef Abrhám a teď i herecký kolega Josef Somr.

Právě Abrhámův pohřeb byl poslední, kterého se Krampol zúčastnil. „Jsem poslední žijící z ročníku, a tak už na ty pohřby nechci chodit, protože jsem z toho vždycky vyřízený, když člověk vidí, jak to kolem něho umírá, a nedělá mi to dobře,“ svěřil se Krampol webu Extra.cz. Abrhám byl nejen jeho spolužák ale i blízký přítel, a tak ho jeho odchod velice zasáhl. „Vždycky to byl bezvadný kluk, charakter. Úžasný herec,“ prozradil CNN Prima NEWS.

Stejně jako Abrhám se i Krampol musel vyrovnat se ztrátou milované manželky. „K jejímu hrobu chodím hodně často. Měl jsem s ní opravdu hezký vztah a měl jsem ji moc rád. Byli jsme spolu přes třicet let a znal jsem ji od jejich patnácti let. Jednou za mnou přišla pro podpis v divadle Semafor a já jí povídám: ‚Až vyrosteš, tak přijď.‘ A ona přišla. Byla to bezvadná holka a těžko se s tím člověk vyrovnává, i když už to jsou dva roky,“ vzpomněl na zesnulou partnerku v rozhovoru pro Extra Krampol.

Hana Krampolová byla jeho čtvrtou manželkou. Zemřela 3. srpna 2020. „Myslel jsem si, že ten stesk časem tak nějak odezní, ale stýská se mi po ní pořád. Ta představa, že už ji nikdy neuvidím, je pro mě naprosto šílená. Byla sice nemocná, ale její smrt přišla náhle a nečekaně. Nikdy jsem si nemyslel, že Haničku přežiju. Vždyť byla o třiadvacet let mladší,“ svěřil se CNN Prima NEWS herec, který vzpomíná na to krásné, co spolu prožili.

Spouštěčem všech zdravotních problémů Hany byly podle něj dva zásadní momenty, které se podepsaly na její psychice. „Všechno začalo tím, když jsme přišli o dítě. Moc jsme si ho přáli a dlouho se o něj pokoušeli. Podařilo se to, až když Haničce bylo nějakých pětatřicet let. Dopadlo to ale bohužel strašně,“ povzdechl si.

V sedmém měsíci těhotenství chtěli lékaři z plodové vody zjistit, zda bude miminko zdravé. Po zákroku Hanu poslali domů, kde však o několik hodin později zkolabovala. Lékaři tak vyvolali porod, ale na svět bohužel přišla mrtvá holčička. „Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat, těžce to nesla a trápilo ji to až do smrti. Pak zemřela její maminka, na kterou lpěla. Na Haničku toho bylo zkrátka moc. Sesypala se,“ prozradil Krampol.

Hana si krátce na to nešťastně rozdrtila rameno, začala brát prášky na bolest a na spaní, čímž si na léky postupně vytvořila závislost. Celé dny byla zavřená doma a začala pít, což podle Krampola mělo za následek, že se jí změnila osobnost. Následně prodělala epileptický záchvat a několikrát skončila v psychiatrické léčebně.

Tagy: