Anonymy, sázky kolegů na rozvod i povýšení. Kdo je Stropnického blonďatá milenka?

Martin Stropnický a Veronika Žilková

O třicet let mladší milence herce a velvyslance ČR v Izraeli Martina Stropnického, která stojí za rozpadem jeho manželství s herečkou Veronikou Žilkovou, vyplouvají na povrch nečekané informace. Žilková měla o románku vědět z anonymů, vztah údajně Stropnický s Horňákovou udržují už tři roky. Tedy v podstatě od doby, kdy se na ambasádě v Tel Avivu potkali. Pod velvyslancovým vedením Horňáková také povýšila.

Pohledná blondýnka Markéta Horňáková, která má vystudovanou pražskou Univerzitu Karlovu, nastoupila na českou ambasádu v Izraeli před sedmi lety jako stážistka. Post konzulární asistentky s diplomatickou hodností atašé, získala o pár měsíců později. Její milostný vztah s Martinem Stropnickým má údajně trvat už tři roky. Stropnický je velvyslancem v Izraeli od listopadu 2018.

Veroniku Žilkovou měly na jejich poměr upozorňovat opakovaně anonymy a ona tak po celou dobu žila v napětí. Když konfrontovala manžela, tvrdil, že jsou to pomluvy a lži. Ve skrytu duše proto doufala, že je Stropnický morální člověk, který by si s o třicet let mladší ženou s ohledem na rodinu a své společenské postavení nic nezačal. Žilková se navíc s Horňákovou dobře znala z akcí, které velvyslanectví organizovalo. Jak přiznala, má s ní i mnoho společných fotek.

Vsázelo se na to, že Stropnického rozvede

Podle zdroje deníku Blesk, který je se zákulisím českého velvyslanectví důvěrně obeznámen, si šla Horňáková od začátku tvrdě za svým. „Chlubila se, že ho (Martina Stropnického – pozn. red.) určitě rozvede, dokonce se na to mezi kolegy vsázelo. Za Stropnického prošla výběrovým řízením na vyšší post a od té doby dělá kariéru,“ tvrdí zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Žilková nad vším jen nevěřícně kroutí hlavou. Anonymy se ukázaly jako pravdivé. „Omlouvám se, ale už raději nebudu komentovat nic,“ sdělila herečka rezignovaně CNN Prima NEWS.

Stropnický má na blondýnky odjakživa slabost. První manželkou byla dcera známého textaře Zdeňka Borovce, Lucie, se kterou má dvě děti, Annu a Matěje. Kvůli jeho románku s herečkou Danielou Kolářovou se sice rozvedli, ale poté se dali znovu dohromady, a dokonce se opět vzali.

Ani na podruhé jim to ovšem nevyšlo, když se Martin zamiloval do Veroniky Žilkové, se kterou se v roce 2008 oženil. Narodily se jim dvě děti, Kordula a Melichar, který však zemřel kvůli vrozené brániční kýle v pouhých osmi měsících života.

Tagy: