Když nejde o život, jde o ho*no, říkávala Šulcová. Hüttnerová ocenila její chlapský humor

Herečka Jana Šulcová patřila mezi milenky Ladislava Freje.

Huttnerová o Šulcové Iva Huttnerová promluvila o Janě Šulcové

Vtipná holka s mimořádným smyslem pro ironii. Tak na zesnulou herečku Janu Šulcovou vzpomínala její kolegyně a sousedka Iva Hüttnerová v rozhovoru pro Showtime. Obě ženy kromě místa bydliště spojovala i láska ke psům. Hüttnerová zdůraznila, že ačkoliv byla Šulcová velmi krásná, byla i inteligentní a nikdy ji to nezblblo.

„Jana byla neuvěřitelně vtipná holka. Skutečně s ní byla hrozná legrace, a její bonmoty... měla takový chlapský humor. Když jsem se šla v pátek večer projít se psem, čerstvě poté, co odešla, tak jsem na ni a její bonmoty myslela. Většina z nich je těžko publikovatelná, ale jeden z nich je zásadní, životní, kterého se držela: Když nejde o život, jde o ho*no,“ sdělila Hüttnerová redakci Showtime.

Se Šulcovou se znala od divadelní fakulty. „Jana chodila o dva roky výše než já. Pamatuji si, že byla neuvěřitelně krásná, fakt, v té době na fakultě nebyla hezčí holka. Také hodně točila, kamera ji měla hrozně ráda, byla fotogenická,“ vzpomínala. Na dotaz, zda si svůj vzhled Šulcová uvědomovala, odpověděla jasně: „Myslím, že každá holka, která je takto mimořádně hezká, si to uvědomuje. Ale zase byla natolik chytrá a inteligentní, že ji to nijak nezblblo.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemné vzpomínky na Šulcovou: Ať je v hereckém nebi také tak krásná, smutní Jandák

Díky tomu, že obě ženy bydlely jen kousek od sebe, trávily spolu hodně času. „Jezdily jsme nakupovat maso, jeden čas jsme dokonce chodily běhat – dlouho to netrvalo. Měly jsme stejně staré děti, takže se přátelily. Naše největší spojení, nebo to, díky čemu jsme se vždy setkávaly, bylo to, že jsme obě milovaly psy,“ prozradila.

Humor byl nejvýraznější

Domnívá se, že život Šulcové naplňovaly děti, vnoučata, pes, dům a zahrada. „Jana měla i řadu přátel. Myslím, že netrpěla žádnou velkou osamělostí. Byla velmi přátelská, znala se s kdekým. Když šla do krámu, potkala deset lidí, s nimiž si promluvila. Pocit samoty určitě tolik neměla,“ zdůraznila.

Pokud by Hüttnerová měla vypíchnout jednu věc, která ji na Šulcové nejvíce bavila, tak by to byl humor. „I v divadle s ní byla strašná sranda. Její humor a smysl pro zkratku a ironii byl na jejím životě nejvýraznější,“ dodala.

Tagy: