Kdo je nová Miss World? Korunku získala rodačka z Třince, studuje dvě vysoké školy najednou

Češka Krystyna Pyszková se stala vítězkou 71. ročníku mezinárodní soutěže krásy Miss World.

Rodačka z Třince Krystyna Pyszková zvítězila na soutěži Miss World. Nová nejkrásnější žena světa není jen půvabná. Studuje dvě univerzity najednou, jednu v Česku, druhou v Rakousku. Mezi její zájmy patří hudba a malování. Intenzivně se také věnuje charitativní činnosti.

Pětadvacetiletá kráska Krystyna Pyszková pochází z Třince. Je vysoká 181 centimetrů a její míry jsou 86-59-89. Velké úsilí věnuje vzdělávání, studuje totiž dvě vysoké školy najednou, právo na Univerzitě Karlově a marketing na univerzitě v rakouském Innsbrucku.

ČTĚTE TAKÉ: Upnutý korzet a vysoké jehly. Česká 19letá kráska dobývající svět popsala běžný pracovní den

Vysoká blondýnka má talent na malování. Zároveň našla zalíbení i v hudbě, hraje na příčnou flétnu i na housle. Mezi její záliby kromě modelingu patří cestování a objevování nových zemí, kultur a lidí, posilování, jízda na koni nebo třeba seberozvoj.

Hodně času také tráví charitativní činností, kterou se zabývá již několik let. Má vlastní projekt, který je zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii. Pyszková spolupracuje také s charitativní organizací SonTA Foundation.

K TÉMATU: Kuchařová exkluzivně o Miss World Pyszkové: Jsem na ni neskutečně hrdá a mám husí kůži

Pracuje zejména v zahraničí. Začátkem února zazářila například na pařížském týdnu módy, kde předváděla pro přední světové módní domy. Po mole se prošla na přehlídce návrháře Zuhaira Murada. Ten patří mezi nejslavnější haute couture designéry Paris Fashion Weeku. Předváděla také pro značku Celia Kritharioti. Pyszková v Paříži předváděla po boku světových topmodelek jako jsou Naomi Campbellová či Candice Swanepoelová.

Studentka se na 71. ročník Miss World v indické Bombaji dostala díky vítězství v národní soutěži Miss Czech Republic, za níž stojí Taťána Makarenko. Titul získala v roce 2022, jenže kvůli odkladům, které mimo jiné souvisely s pandemií koronaviru, se světového finále účastnila až letos.

Česko se tak po osmnácti letech může pyšnit nejkrásnější ženou světa. „Slovy ani nedokážu vyjádřit, jak jsem šťastná. Je to něco, o čem jsem snila tak dlouho. Dlouho jsem pro to tvrdě dřela,“ řekla Pyszková krátce po vítězství v interview, které poskytla zahraničním médiím.

Tagy: