Upnutý korzet a vysoké jehly. Česká 19letá kráska dobývající svět popsala běžný pracovní den

Manekýnky musí investovat hodně peněz, než mohou pracovat pro některou z luxusních značek světové módy. Tvrdí to úspěšná česká modelka Rézi Šimonová v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Současně popsala jak vypadá její běžný pracovní den, když zrovna nemá módní přehlídku.

Klasický pracovní den není tak idylický, jak si mnozí představují, tvrdí devatenáctiletá Rézi Šimonová, která se dostala do povědomí agentur a světových návrhářů díky prestižní soutěži Elite Model Look.

ČTĚTE TAKÉ: Poznali byste ji od skutečné modelky? Aitanu stvořila umělá inteligence a vydělává víc než vy

Pracovní den a investice

„Tato práce znamená rychle reagovat a být vždy připravena. Než se dívka vůbec dostane na nějakou přehlídku, musí projít mnohými castingy. V jednom dni jich může být i sedm, které jsou od sebe vzdálené i desítky kilometrů,“ řekla pro CNN Prima NEWS.

Castingem to ale nekončí. „Po něm může následovat i takzvaný callback – druhé kolo castingu. Poté ještě fitting – zkoušení oblečení,“ pokračovala. Ani tak ale není úspěch zaručen. „Na přehlídku vás nakonec nemusí potvrdit,“ dodala.

„Než se člověk propracuje k jakýmkoli výdělkům, musí i dost investovat. Letenky a bydlení sice většinou hradí agentura, to jí však později splatíte ze svých výdělků. Ale cestování po městě a stravu si platíte sama,“ upozornila Šimonová.

Modeling má samozřejmě i své výhody. To, že Rézi Šimonová začínala ve velmi nízkém věku, jí přineslo mnohé. „Díky modelingu a s ním spojenému cestování jsem se dost osamostatnila,“ uvedla. „Dalo mi to spoustu úžasných zkušeností, naučilo postarat se sama o sebe, mimo jiné i vařit si,“ dodala. „Také denní komunikace v angličtině je něco, s čím se musí počítat,“ vysvětlila.

Největší výzvy

Práce modelky rozhodně není pro každého. Mladé dívky se často setkávají s odmítáním, a právě to může podle Šimonové negativně ovlivnit psychické zdraví. „Možná nejtěžší může být častý neúspěch. Odmítání. A s tím se právě velmi často ostatní modelky nesmiřují snadno. Já se snažím si z toho nic nedělat a věřit, že příště to vyjde,“ nastínila.

Šimonová také popsala, s jakou největší výzvou se během své kariéry musela vypořádat. „Podpatky vysoké 14 centimetrů a korzet, který mi v pase ubral přes 10 centimetrů,“ popsala kráska. „Není to ale nic proti tomu sama si podruhé v životě sednout do letadla, přijet do neznámého města a zvládnout se v něm přepravovat. To pro mě bylo zpočátku asi to nejtěžší,“ vzpomínala.

Cesta k úspěchu

Teprve devatenáctiletá Rézi Šimonová sklízí ve světě modelingu ohromné úspěchy. Minulý týden se v rámci Pařížského týdne módy jaro/léto 2024 Haute Couture prošla po mole módního domu Maison Margiela. Na přehlídku luxusní značky, pro níž navrhl kolekci John Galliano, dorazily například Kim Kardashianová či Kylie Jennnerová.

Stát se modelkou však nebylo to, po čem by Šimonová horlivě toužila. „Dělali jsme si vždy legraci z toho, že díky mé výšce budu jednou baskeťačka nebo modelka. A protože při hraní basketu bych se asi zlomila vejpůl, sedly jsme si s mamkou před třemi lety do autobusu, dojely na casting Elite Model Look na Černý Most – a zbytek už znáte,“ připomněla. „Modeling vůbec není něco, co jsem vždy chtěla dělat. Na casting jsem jela s tím, že to jdu jen zkusit, že to buď vyjde, nebo ne. A ono to vyšlo,“ pousmála se.

Zastupují ji tři agentury – mateřská agentura Elite Prague, agentura Metropolitan v Paříži a Fabbrica v Miláně. „Za svůj hlavní a největší úspěch považuji úzkou spolupráci s módním domem Maison Margiela a jeho návrhářem Johnem Gallianem. V únoru to bude rok, co se značkou pracuji a této spolupráce si nesmírně vážím. Pro Maison Margiela jsem také o tomto fashion weeku Haute Couture šla již třetí přehlídku,“ řekla.

Kráska by se letos po maturitě ráda dostala na vysokou školu. Být modelkou na plný úvazek a do toho se věnovat studiu není nic jednoduchého. „Zatím je nejvíc náročné skloubit modeling s denním studiem na škole. I přes povolenou nižší docházku se snažím mít co nejlepší výsledky a dohánění učení nebo dopisování písemek mi občas dává dost zabrat,“ přiznala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chci motivovat. I v 50 mohou ženy vypadat takhle skvěle, řekla Krainová a ukázala kalendář

Tagy: