Královská rodina popřála Alžbětě II. kouzelnou fotkou. Vypadá na ní jako andílek

Královna se nakazila covidem

Královna Alžběta II. oslavila narozeniny

Pro Velkou Británii je čtvrtek 21. dubna výjimečným dnem – královna Alžběta II. slaví 96. narozeniny. K této příležitosti zveřejnila britská královská rodina na sociálních sítích její fotografii z dob, kdy byla batoletem. Alžbětě jsou na snímku pouhé dva roky a vypadá kouzelně.

Neobvyklý snímek zveřejnila královská rodina na svém oficiálním instagramovém profilu. Fotografie byla pořízena v roce 1928. Alžběta se na ní usmívá a rukama si podepírá bradu. „Všechno nejlepší, Vaše Veličenstvo! Dnes, kdy královna slaví 96. narozeniny, sdílíme tuto fotografii mladé princezny Alžběty, když jí byly dva roky,“ píše se v popisku fotografie.

„Tehdy byla princezna nejstarší dcerou vévody a vévodkyně z Yorku a vůbec se nepředpokládalo, že se jednou stane královou. Letos Její Veličenstvo slaví 70 let na trůnu – platinové jubileum – první v britské historii,“ stojí v příspěvku.

Nejdéle vládnoucí britská panovnice bude své narozeniny slavit v soukromí na svém panství Sandringham v hrabství Norfolk. Připojí se k ní rodina a přátelé, informuje web BBC. „Myslím, že královna dodržuje svůj postoj Zachovej klid a pokračuj (Keep calm and carry on) –⁠ i co se týče narozenin. Prostě nemá ráda, když se kolem nich dělá humbuk,“ citovala agentura AP Emily Nashovou, redaktorku magazínu Hello, která píše o královské rodině.

Hlavní oslavy proběhnou v červnu

Buckinghamský palác zveřejnil jako připomínku jejích 96. narozenin nově pořízenou fotografii, na níž Alžběta pózuje na hradu Windsor se dvěma bílými poníky.

Alžběta se stala královnou po smrti svého otce Jiřího VI. v únoru 1952, korunovace proběhla až v následujícím roce. Hlavní část oslav jejího platinového výročí je naplánována na začátek června.

Tagy: