Lékaři vyděsili zpěvačku rakovinou. Kubišová už zná výsledky testů a je z nemocnice doma

Marta Kubišová

Ačkoliv je Marta Kubišová po operaci střev už několik dní doma, vyléčená ještě není. Drží přísnou dietu a podstoupila i další vyšetření. Lékaři měli dokonce podezření na rakovinu.

Do nemocnice se Kubišová dostala koncem července. Krátce po hospitalizaci podstoupila operaci. Příčinou byla akutní perforace střeva.

Chirurgický zákrok naštěstí proběhl dobře a 79letá umělkyně už je zpátky doma. Ještě ale není úplně zdravá, je hodně unavená a většinu času prý prospí.

Známá zpěvačka měla v posledních dnech také velké obavy. Čekala totiž na výsledky testů, lékaři měli podezření na rakovinu. „Skvělí doktoři v Nemocnici Na Homolce mě pořádně proklepli. Dostala jsem zrovna výsledky s tím, že o rakovinu nejde, tak mám nesmírnou radost,“ svěřila se Kubišová po telefonu deníku Blesk a dodala, že se opravdu hodně bála. „Připadám si jako hadrová panenka, furt se mnou v poslední době něco je,“ pokračovala.

Už se těší na pořádné jídlo

Zatím to vypadá, že má zpěvačka to nejhorší za sebou. Nějakou chvíli ji ale ještě potrápí bezezbytková dieta, kterou jí lékař předepsal. „Nesmím jahody, maliny, nic, co má pecičky. Jím hodně kaše a moc si na tom nepochutnám. Zrovna teď jsem měla jablečné pyré, které jedí malé děti. Už se těším na pořádné jídlo,“ řekla Kubišová a vzápětí dodala, že je dodnes moc vděčná lékařům a sestřičkám, kteří o ni v nemocnici pečovali.

S perforací střeva se Kubišová přitom nesetkává poprvé. Stejný problém ji trápil už před 22 lety. „Bolesti byly stejné jako tehdy, tak jsem okamžitě věděla, co se děje. Hned jsem zavolala svému lékaři a všechno pak šlo dost rychle,“ popsala deníku Blesk Kubišová to, co předcházelo červencové operaci. „Tentokrát se to krásně hojí, a dokonce mi nemuseli doktoři udělat ani umělý vývod. Za to jsem opravdu moc ráda,“ uzavřela.

Tagy: