Kytarista Radiohead vážně onemocněl a skončil na JIP. Lékaři byli neoblomní

Hudební skupina The Smile, jejíž součástí jsou i zpěvák Thom Yorke a kytarista Jonny Greenwood z kapely Radiohead, příští měsíc nevystoupí na plánovaných koncertech v Evropě. 52letý Greenwood totiž skončil v nemocnici na JIP, informovali členové kapely na sociální síti. Na vině je infekce a lékaři byli neoblomní.

Zprávu o zrušení evropského turné oznámila odnož skupiny Radiohead, The Smile, v pátek na sociální síti. Upozornil na ni mimo jiné web stanice BBC. Kytaristu Jonnyho Greenwooda postihla vážná nemoc a skončil na jednotce intenzivní péče.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární moderátor rozhlasové stanice Sparks. Smutnou zprávu oznámili kolegové

„Před několika dny Jonny vážně onemocněl infekcí, která si vyžádala akutní nemocniční ošetření, zčásti na jednotce intenzivní péče,“ informovala kapela v příspěvku na platformě Instagram s tím, že srpnové turné po Evropě ruší.

„Nyní je již naštěstí mimo ohrožení života a brzy se vrátí domů. Lékařský tým, který má Jonnyho péči na starosti, nám nařídil, abychom zrušili všechny závazky, aby měl čas na úplné zotavení,“ pokračovali členové The Smile v prohlášení.

Fanoušky, kteří si již lístky zakoupili, ujistili, že peníze za zrušené koncerty jim budou brzy vráceny.

V kapele kromě Greenwooda a Yorkea působí také Tom Skinner, bubeník známý ze skupiny Sons of Kemet.

Jonny Greenwood byl v roce 2019 uveden do Rock and Roll Hall of Fame (Rokenrolová síň slávy, pozn. red.) jako člen skupiny Radiohead. Muzikant je také úspěšným skladatelem, složil hudbu k mnoha filmům. Za hudbu ke snímkům Nit z přízraků z roku 2017 a Síla psa z roku 2021 byl dokonce nominován na Oscara, připomněl web Entertainment Weekly.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mám rád hodinky a rychlá auta, řekl Voráček ve Varech. Prozradil, za co utrácí nejvíc peněz

Tagy: