Ledecká si pořídila bydlení u Vltavy za 35 milionů. Peníze putují k legendě Liverpoolu

Většinu roku tráví na cestách po soustředěních a závodech hned ve dvou sportech a v rodné Praze se vyskytuje sporadicky. Ale když se lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká do české metropole vrátí, má perfektní zázemí. Od listopadu jí patří velmi rozlehlý byt v centru hlavního města poblíž Národního divadla a Vltavy. Zajímavé je, že předtím apartmán vlastnila jiná známá sportovní persona – Patrik Berger.

Byt v atraktivní lokalitě s krásnými výhledy má dvě patra, dvě ložnice i koupelny a také neskromnou terasu a celkově se rozkládá na ploše 187,3 metru čtvrtečních. Ledeckou měla nemovitost vyjít na bezmála 35 milionů korun. Upozornil na to deník Blesk, který využil údaje z katastru nemovitostí.

Trojnásobná olympijská vítězka se stala majitelkou velkých prostor ve čtvrti Nové Město na konci listopadu. Jelikož se rozbíhala sezona a ona sama závodila, zplnomocnila svoji matku Zuzanu, aby podepsala kupní smlouvu. Zajímavé je, že na dokumentu se u prodávajícího objevilo slavné jméno Patrik Berger. Někdejší fotbalista Liverpoolu, Borussie Dortmund i pražských „S“ se za gigantickou sumu „zbavil“ bytu, který patřil také jeho manželce Jaroslavě.

Z někdejšího domova to 27letá Ledecká nemá do nového daleko – bydlela totiž na Starém Městě.

K nákupu nemovitosti se jistě hodily prize money, na které si v posledních sezonách přišla díky mnoha povedeným výkonům na sjezdovkách po celém světě. Byť ani součet sportovních odměn za celou kariéru nemohl kompletně pokrýt cenu bytu. Pro orientaci, za uplynulý ročník si v nezdaněné podobě vydělala na lyžích 2,1 milionu, na snowboardu především díky zlaté medaili z olympiády v Pekingu 2,8 milionu korun.

Zároveň se sama Ledecká v minulosti nijak netajila tím, jak je udržování a posouvání úspěšné kariéry nákladnou záležitostí. Každý měsíc musí vygenerovat 1,2 milionu na výplaty pro svůj početný tým, s čímž jí samozřejmě pomáhá řada sponzorů.

Tagy: