Manželka hokejisty Furcha bojuje se zákeřnou nemocí. Nádor není jen pro staré, říká

Manželka hokejového brankáře Dominka Furcha se svěřila svým sledujícím na sociálních sítích, že má rakovinu prsu. Zákeřnou nemoc jí lékaři diagnostikovali loni v říjnu. Ačkoliv má Kateřina před sebou ještě dlouhý boj, rozhodně nechce, aby ji lidé litovali. Naopak. O svůj příběh se rozhodla podělit proto, aby pomohla těm, kteří se ocitli ve stejné situaci.

„Žena, manželka, maminka, kamarádka, podnikatelka a v současné době onkologická pacientka,“ přiznala Kateřina Furch na svém Instagramu. Rakovinu jí lékaři diagnostikovali loni v říjnu krátce poté, co si sama nahmatala bulku v prsu. „Bylo 7. října, pátek večer. Úplnou náhodou jsem se potřebovala poškrábat na místě, kde byl nádor. Ucítila jsem kuličku o velikosti cizrny. Neprováděla jsem žádné cílené samovyšetření,“ popsala maminka dvou dětí.

Kateřina na nic nečekala a podstoupila potřebná vyšetření. „Na ultrazvuk se mi podařilo objednat dva dny po kontrole na gynekologii. Paní doktorka v Mamma centru nález vyhodnotila jako fibroadenom (nezhoubný nádor), který bychom buď ještě pár měsíců sledovali, nebo provedeme biopsii, abychom to měli černé na bílém. Naštěstí vybrala tu druhou variantu a tím se stanovení mé skutečné diagnózy urychlilo o pár měsíců,“ přiznala.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěvačka Rihanna je znovu těhotná. Zakulacené bříško ukázala při vystoupení na Super Bowlu

Furch teď podstupuje potřebnou léčbu a rozhodně se nemá v plánu vzdávat. „Dlouho jsem diagnózu nesdělovala. Věděli o ní jen mí nejbližší, ale protože už nyní vím, že něco podobného může potkat každého z nás, není důvod se za diagnózu stydět,“ pokračovala.

S diagnózou svět nekončí

„Cítím potřebu vám říct, že s diagnózou svět nekončí. A i kdybych měla povzbudit jenom jednoho z vás, tak mi to za to stojí. Já takových andělů kolem sebe měla a stále mám několik. Nepotřebuji litovat, na to už je pozdě. Jsem v procesu a chci svůj boj dotáhnout do konce,“ řekla.

Svým sledujícím vzkázala, aby rozhodně nepodceňovali samovyšetření. „Nádor není jen pro staré. Takže holky, dejte ruce na prsa (nebo poproste partnery/partnerky) a šup, šup kontrolujeme,“ napsala povzbudivě Furch.

Tagy: