Margita spadl v O2 areně z pódia: Letěl jsem jak holubička, přiznává. Bílé dal speciální dárek

Operní zpěvák Štefan Margita má za sebou velkolepý koncert v O2 areně, který věnoval své zesnulé manželce Haně Zagorové. Do vysočanské haly dorazilo asi 16 tisíc diváků a na scéně zazpívali také Lucie Bílá či Vojtěch Dyk. Večer byl plný dojemných okamžiků a neměl nouzi ani o emotivní momenty. V jednu chvíli měli dokonce diváci o Margitu strach. Ve tmě si totiž nevšiml schodu a sklouzl z jeviště na zem.

„Lidé byli fantastičtí. Plná hala, jsem z toho úplně hotový. To je to nejkrásnější, co jsem během své kariéry zažil,“ řekl Margita reportérce CNN Prima NEWS Martině Jandové. Nadšený byl už od první chvíle, co vstoupil na jeviště. „Když jsem začal zpívat Granadu a uviděl reakci lidí, bylo to úžasné. Diváci mi hodně pomáhali, a dokonce jsem měl i hezký pád,“ přiznal zpěvák. „Neviděl jsem jeden schod, když jsem šel do publika. A letěl jsem jak holubička,“ popsal.

Ačkoliv ho pád zaskočil, během koncertu si z něj dělal legraci. „Ještě, že chodím do fitka,“ bavil diváky Margita. Věří, že nad ním drží Zagorová ochrannou ruku.

Na úterním koncertu v O2 areně vystoupila také řada hostů. Několik písniček Zagorové zazpívala Lucie Bílá, za doprovodu velkého orchestru nechyběli mezi hosty Vojtěch Dyk, Michal Kindl nebo sopranistka Simona Šaturová.

Pro Bílou měl Margita připravený speciální dárek. „To je dárek od Hanky, co ráda nosila, ať na ni máš hezkou vzpomínku,“ řekl Margita v objetí se zpěvačkou. „Přenádherný diamantový křížek, který Hanička ráda nosila, jsem věnoval Lucce proto, že si ho zasloužila. Když jsem jí ho předával, viděl jsem, že bude brečet, a sám jsem se neudržel,“ přiznal se po koncertě redakci CNN Prima NEWS.

Udělali jsme Haničce velikou radost

Už před vystoupením přiznal, že největší trému má z duetu se Zagorovou. Píseň Adieu zpíval z podia, jeho zesnulá manželka mu dělala doprovod z plátna. „Když jsme píseň před vystoupením zkoušeli, podíval jsem se na plátno a už ji nedokázal dokončit. Musím se ovládat a myslet na lidi, kteří budou sedět v hledišti,“ svěřil se Margita se svými obavami.

Nakonec vše dopadlo dobře. „Text k písni, který Hanka napsala, je opravdu síla a dá zabrat. Ale jsem šťastný a strašně jí děkuji, že mi pomáhala a já měl možnost zpívat jí v O2 areně. Věřím, že jsme tímhle udělali Hance velikou radost,“ doplnil. Další podobnou akci chystá v prosinci v pražské Lucerně, v níž Zagorová mívala pravidelné vánoční koncerty.

Hana Zagorová zemřela 26. srpna loňského roku. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem.

Tagy: