Meghan opět dráždí královskou rodinu, vrací se na Instagram. Porušila dohodu, tvrdí expert

Meghan Markleová se téměř po čtyřech letech vrátila na sociální síť Instagram prostřednictvím profilu zvaného American Riviera Orchard, píší zahraniční weby. Britský web Mirror upozorňuje, že tento obchodní profil manželky prince Harryho by mohl narušit dohodu sjednanou s britskou královskou rodinou.

Ve čtvrtek se Meghan Markleová znovu po několika letech připojila na sociální platformu Instagram. Její účet zvaný American Riviera Orchard do pátečního poledne posbíral 350 tisíc sledujících.

ČTĚTE TAKÉ: Obavy o princeznu Kate. Na snímku působí ustaraně stejně jako Diana těsně před rozvodem

„Od Meghan, vévodkyně ze Sussexu. Založeno v roce 2024,“ stojí v popisku k účtu spolu s odkazem na webovou stránku, kde mohou uživatelé zadat svou e-mailovou adresu a připojit se na čekací listinu. V příběhu účtu bylo ve čtvrtek zveřejněno video, které zachycuje vévodkyni, jak dává květiny do vázy a v kuchyni se věnuje pečení.

Zatím není zcela zřejmé, k čemu přesně bude profil sloužit. Portál Sky News má ale k dispozici dokumenty, které byly minulý měsíc předloženy u amerického Úřadu pro patenty a ochranné známky. Zahrnovaly žádost o registraci názvu American Riviera Orchard a ochranné známky pro širokou škálu zboží, jako jsou textilní výrobky, příbory, želé, marmelády, džemy a různé potravinové pomazánky. Značka podle dokumentů může také vydávat kuchařky a zahrnuje i kamenný obchod, kde lze prodávat nádobí, hrnky, ubrusy, kuchařky a mnohé další.

Na projektu má Markleová pracovat už přes rok. „Jedná se o značku životního stylu a vaření. Má vzniknout v souvislosti s uvedením nového kuchařského pořadu pro Netflix. Meghan bude vyrábět a prodávat produkty, jako jsou džemy. Občas představí i kuchařku,“ uvedl zdroj pro web Daily Mail.

Porušení dohody s královskou rodinou

Nové podnikání vévodkyně ze Sussexu bude však podle deníku Mirror pravděpodobně v rozporu s dohodou uzavřenou s britskou královskou rodinou. „Pokud se přihlásíte k odběru novinek o novém podnikatelském záměru Meghan Markleové, budete informováni o produktech. To je jasné porušení dohody vévody a vévodkyně ze Sussexu, že nebudou těžit ze svých královských titulů, že?“ upozornil na platformě X spolupracovník deníku Russell Myers.

Dvaačtyřicetiletá bývalá herečka známá ze seriálu Kravaťáci zrušila svůj profil na Instagramu poté, co se zasnoubila s princem Harrym. S vévodou ze Sussexu jako členové královské rodiny využívali dříve společný instagramový profil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate vysvětlila podivné úpravy rodinné fotky. Omlouvám se za zmatky, řekla

Tagy: