Dojemný příběh „první kočky“. Eva Pavlová popsala její boj o život, post je hitem internetu

Pokud by si někdo myslel, že slavná kočka nového prezidentského páru žila od malička v přepychu, nejspíše by se hodně divil. Micka má za sebou přinejmenším nelehkou minulost. Její panička Eva Pavlová ji totiž našla před deseti lety v závějích a nebýt jejího psa Boba, Micka už by nejspíš ani nežila.

„Jsem ráda, že mě můj psí parťák Bob před deseti lety vyčmuchal v závěji. Byl prosinec, mrzlo a já se tak díky jemu a paničce dostala k jídlu a do tepla,“ napsala Pavlová slovy svého mazlíčka na Instagramu. Ačkoliv Micka dostala nový domov, silné mrazy se na ní přece jen podepsaly. „Ta zima mě stála kus ocásku,“ uvedla za kočku prezidentova manželka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Micka manželů Pavlových se stala hvězdou

Micka manželům Pavlovým zřejmě natolik přirostla k srdci, že ji s sebou brali i do zahraničí. Společnost jim dělala například v Belgii. „Od té doby jsem měla dva domovy. V Bruselu a kousek od Řípu. Cestování ale ráda nemám. Vyvenčit se na parkovišti mezi psy moc nejde. Škoda, že tam nikde není místečko pro nás,“ přiznala Micka ústy své majitelky.

Ať se ti líbí na Hradě

Teď je prý první kočka České republiky natěšená, kde bude mít své místečko na Hradě. „Jsem zvědavá, kde budu mít svůj pelíšek a jestli mě pustí někdo ven lovit myšky,“ napsala Pavlová na sociálních sítích za svou kočku.

Její příspěvek získal na sociálních sítích velký ohlas. Během pěti hodin od zveřejnění získal tisíce lajků. „Já snad díky vaší rodině začnu mít ráda kočky,“ napsala do komentářů herečka Mahulena Bočanová. „Paní Micka Hradní. Ať se ti líbí na Hradě a vyšmejdi všechny nepovolané obyvatele,“ vtipkovali fanoušci prezidentského páru na sociálních sítích.

Kočka Pavlových se stala hvězdou sociálních sítí poté, co s ní nový prezident zveřejnil společnou fotku během předvolební kampaně. Vtipkoval, že Česko má nejen novou první dámu, ale premiérově i první kočku. „Myslím, že naší kočce je to srdečně jedno. Vůbec si neuvědomuje, že se stala první kočkou, myslím, že si žije dál spokojeně svůj život,“ řekl zvolený prezident Pavel.

Koncem roku přitom na sociálních sítích přiznal, že Micka odvedla v jeho kampani pořádný kus práce. „Kampaň jde do tuhého. Čas vytáhnout nejtěžší kalibr, Micku,“ vtipkoval na dříve na Twitteru Pavel.

Tagy: