Na ochranku jsme zvyklí, popularitu zvládáme. Lidé z Pavlova Černoučku si zvykají na novinky

Přítomnost ochranky, na každém kroku novináři i davy náhodných zvědavců. Na to všechno si musejí zvykat obyvatelé obce Černouček na Litoměřicku. Právě tam bydlí nový prezidentský pár Eva a Petr Pavlovi. A podle všeho tam chtějí zůstat i po inauguraci.

Je ráno a nový prezident Petr Pavel právě odjíždí z Černoučku na jednání do Prahy. Přítomnost jeho ochranky není pro místní ničím novým. „Na ochranku jsme byli zvyklí z působení pana generála v NATO. Ochranka je neviditelná, ta nás netíží, ale ta záplava novinářů je trošku obtěžující, ale myslím si, že naši občané to zvládají dobře, snaží se být vstřícní a odpovídat,“ popisuje starostka obce Lucie Kavánová (nestraník).

Na velkou popularitu si zvyká také budoucí první dáma Eva, kterou politika baví. Sama totiž působí v obecním zastupitelstvu a předsedá i kontrolnímu výboru. Starostka Černoučku si Evu Pavlovou jako zastupitelku pochvaluje a počítá s ní i do budoucna.

„Když jsem sháněla členy do zastupitelstva, tak to nebyla jednoduchá věc, protože do komunální politiky se lidé nehrnou. Případně mají zaměstnání a nemají čas. Paní Eva v tu chvíli nepracovala na plný úvazek, tak jsem byla velice ráda, že na to kývla,“ přiznala starostka s tím, že je Pavlová určitě důležitým členem a přináší nové podněty.

„Já bych samozřejmě chtěla pro obec pokračovat dál v zastupitelstvu. V současné době si myslím, že nejsou žádné překážky, abych se zúčastňovala našich schůzí a případně některých aktivit, které tam budou,“ říká Eva Pavlová.

Zatím s manželem prý neplánují, že by se z Černoučku odstěhovali. „Uvidíme, co přinese čas, jak náročné všechno bude, zatím ale bydlíme v té obci, máme obec rádi, rádi bychom tam něčím pomohli. Uvidíme, jak bude náročný program do dalšího období,“ popisuje Pavlová.

V budoucnu by blízko obce měla procházet vysokorychlostní trať. Vlakem by to tak prezidentský pár mohl mít do Prahy jen pár minut. Otázkou ale je, jestli nedá přednost autu.

Tagy:
NATO prezident prezidentské volby politika Petr Pavel prezidentské volby v ČR 2023 Praha okres Litoměřice Černouček