Nejdřív vzácná nemoc, teď další šok. Miláček Hollywoodu Brad Pitt pověsil herectví na hřebík

Brad Pitt oznámil, že končí hereckou kariéru.

Pitt končí s natáčením

Další šok pro filmové fanoušky Brada Pitta. Poté, co se hollywoodská hvězda přiznala k psychickým problémům a promluvila o své nemoci, herec znovu překvapil. Pitt, který trpí takzvanou obličejovou slepotou, tedy neschopností rozpoznávat lidské tváře, oznámil konec herecké kariéry.

Za pět let pouhé dvě hlavní role a šedesátka za dveřmi. 58letý Brad Pitt prozradil, že už není se svou kariérou spokojený jako dřív. A tak se rozhodl jako herec v Hollywoodu skončit. Svou budoucnost teď vidí v produkční společnosti, kterou založil se svou exmanželkou, herečkou Jennifer Anistonovou.

„Myslím si, že jsem zmátl spoustu lidí. Neznamená to, že umírám nebo tak něco. Víte, dívám se na život jako na dítě, které dospívá z dítěte v mladého dospělého, poté v někoho ve středním věku a já jsem momentálně střední věk překročil. Jsem nyní ve fázi, které říkám poslední krok. Nyní zkrátka chci život prožít s více záměry,“ vzkázal herec.

Jestli Pitt opravdu pověsí svou hereckou kariéru na hřebík, a pro fanoušky to bude znamenat velké loučení, je otázkou. I kdyby ale už nic nového nenatočil, má za sebou světově úspěšné filmy jako Pan a paní Smithovi, Sedm let v Tibetu nebo Dannyho parťáci.

Za svou hvězdnou kariéru si Pitt hned dvakrát došel pro filmového Oscara – za vedlejší mužskou roli ve snímku Tenkrát v Hollywoodu a za nejlepší film 12 let v řetězech. Dále získal Zlatý glóbus a mnoho dalších cen.

Tagy:
Brad Pitt nemoc Hollywood kariéra herec Ceny Oscar Angelina Jolieová Jennifer Anistonová Once Upon a Time in Hollywood Mr. & Mrs. Smith