Nemohl se postavit na nohy, zrušil koncert. Neckář prozradil, jak je na tom se zdravím

Fanoušky Václava Neckáře vyděsila zpráva o tom, že má mít vážné zdravotní problémy a nedokáže už ani stát na nohou. Dokonce musel o víkendu zrušit koncert ve Vsetíně. Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala přímo u zpěváka, jak je na tom.

Zpěváka a příležitostného herce Václava Neckáře, který 23. října oslaví 79. narozeniny a se svou kapelou Bacily 50 let na scéně, v poslední době sužují zdravotní problémy. Má křeče v levé noze a nemůže pořádně chodit. Kvůli špatné stabilitě těla dokonce upadl a musel vyhledat lékařskou pomoc. Mělo by jít o následky prodělané mrtvice.

„Teď jsem na vyšetření, ale není to nic vážného. Snad to bude v pořádku. Jinak jsem úplně zdráv. Koncerty v ohrožení nejsou,“ prozradil Václav Neckář CNN Prima NEWS. Už teď se prý těší na nejbližší vystoupení, která ho čekají. V říjnu velký koncert v pražské O2 areně, v listopadu v Semilech a v prosinci na vánočním koncertu v divadle Broadway v Praze. „Fanoušci mě vždycky nabíjí neskutečnou energií,“ dodal zpěvák.

Mrtvice ho připravila o řeč a paměť

V listopadu 2002, rok před šedesátými narozeninami, Václava Neckáře postihla mozková mrtvice. Zkolaboval na pódiu během natáčení televizního pořadu. Jeho stav byl velmi vážný a blízcí se obávali nejhoršího. Nemohl se hýbat ani mluvit. Mozková příhoda ho na čas připravila o řeč a paměť.

Půl roku nebyl schopen dát dohromady celou větu. Pletly se mu rody, zaměňoval samohlásky a zapomněl texty všech svých písní. Mluvit ho znovu postupně učila logopedka. Díky obrovské vůli a dřině se mu paměť vrátila a on může zase zpívat na koncertních pódiích. „Zpívání je můj život,“ prohlásil Neckář.

Václav Neckář byl hostem v pořadu Povídej:

Tagy: