Josef Dvořák si vydřel chaloupku jako z pohádky. Nahlédněte do jeho oázy klidu plné trpaslíků

Herec Josef Dvořák, jenž na jaře oslavil jednaosmdesáté narozeniny, každoročně tráví léto se svou milovanou manželkou Jarmilou, které neřekne jinak než Jája, na chalupě v Českém ráji. Jak prozradil redakci CNN Prima NEWS, oba se na ní nadřeli více než dost, ale na výsledek mohou být pyšní. Jak to v jejich prázdninovém království vypadá?

Když herec Josef Dvořák chalupu před osmatřiceti lety kupoval, byla to ruina. Původní majitel mu zapomněl říct, že je roubenka prolezlá dřevomorkou. Všechny trámy proto musel osekat a spálit. Jeho i manželku stálo hodně potu a slz, než se jim podařilo vytvořit chaloupku jako z pohádky.

Josef Dvořák byl také hostem pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Podívejte se, co o sobě prozradil:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Luděk Sobota bydlí ve vile v hodnotě desítek milionů korun. Jak to u něj doma vypadá?

Stavení bylo postaveno kolem roku 1860 a původně sloužilo jako pila. Na zahradě se nachází několik sádrových trpaslíků, které herec sbírá, nechybí ani bazén. Na chalupě sice původně pěstovali i zeleninu, ale vzhledem k tomu, že jim úrodu obvykle neznámý „poberta“ sklidil dříve než oni, dali přednost pestrým okrasným květinám.

Nepotřebuje k moři, ráj má na chalupě

K romantice navíc přispívá i lesní rybník, který mají přes cestu od chalupy. „Nepotřebujeme jezdit k moři, na chalupě je nám nejlépe,“ prozradil redakci CNN Prima NEWS Josef Dvořák. Jeho oblíbenou chalupářskou činností je sekání dřeva. „Prázdniny si prostě v klidu užíváme,“ přiblížil herec, který se během života ženil čtyřikrát, ale se všemi dřívějšími manželkami dodnes udržuje hezké vztahy.

První manželka se jmenovala Arnoštka. S druhou ženou Zuzanou se rozvedl, po několika letech si ji ale vzal znovu. Osudovou láskou v jeho životě se stala zmíněná produkční někdejší Československé televize Jarmila alias Jája. Brali se v roce 1991 po osmileté známosti. Dvořák má tři vlastní dcery, Moniku, Zuzanu a Terezu, čtvrtou Markétu vyženil právě s Jarmilou.

Herce Josefa Dvořáka nyní můžeme vídat v retro seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka, který každou neděli od 13:45 vysílá TV Prima.

Tagy: