Pán tygrů skončil, dostal jsem lekci, přiznal hrdina reality show. Z vězení poslal vzkaz

Známý majitel tygrů a hvězda pořadu Pán tygrů Joe Exotic

Joe Exotic promluvil z vězení

Tygří král skončil, vzkázal z vězení Joe Exotic, hrdina reality dokumentu s názvem Pán tygrů (v originále Tiger King). Informuje o tom FOX 10 News. Známý majitel šelem si v současnosti odpykává 22letý trest za pokus o vraždu ochránkyně zvířat, ale také za týrání zvířat a jejich prodej na černém trhu.

Joe Exotic je chovatel kočkovitých šelem, „nadšenec do výbuchů“ a polygamista, který si vybudoval vlastní zoologickou zahradu, kam postupně nastěhoval skoro dvě stovky zvířat. Sám sebe označoval za nejúspěšnějšího chovatele tygrů v USA. V roce 2019 byl ale shledán vinným ze 17 trestných činů včetně týrání zvířat, informuje FOX 10 News.

ČTĚTE TAKÉ: Rekordní loupež. Zloději v LA prorazili střechu skladu peněz, odnesli si stovky milionů

„K vlastnictví zvířat se už vracet nebudu. Už to obtěžování ze strany ochránců zvířat nechci zažít. Dostal jsem lekci a sedím ve vězeňské cele. Tak nějak teď cítím, jak se cítili oni, a měl jsem jim poskytnout mnohem víc, než jsem jim poskytl,“ řekl bývalý chovatel tygrů.

Joe se ale brání, že zvířata nikdy netýral. Ochránci zvířat upozorňovali, že v rozmezí pěti let zastřelil několik svých tygrů.

„K eutanazii svých pěti nemocných tygrů jsem měl mít povolení,“ připustil Joe Exotic. „Jsem tu i za to, že jsem bez povolení dovezl pět ohrožených druhů zvířat,“ dodal.

Tento neúspěšný kandidát na prezidenta se podle soudu pokusil zabít i svou úhlavní nepřítelkyni – aktivistku a ochránkyni zvířat Carole Baskinovou, informuje Independent. Vraždu si podle soudu objednal u agenta FBI v utajení. Tvrdí ale, že to na něj někdo nastražil.

„Carole to nevyčítám. Roky jsme spolu válčili a vydělávali na sobě peníze. Mohl bych odsud zítra odejít a na všechny ty lidi zapomenout. To je můj cíl. Tygří král skončil. Jde o to, aby se Joe dostal z vězení,“ zdůraznil Joe Exotic.

Z vězení se snaží dostat už dlouho. V roce 2021 spoléhal na to, že dostane prezidentskou milost od Donalda Trumpa. Nechal si dokonce k vězení přistavit limuzínu. Nakonec ale odjela prázdná, milosti se totiž nedočkal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Herkules je v Praze. Miluji to tu, řekl Sorbo a zavzpomínal na natáčení legendárního seriálu

Tagy: