Po Haně Maciuchové zůstalo velké bohatství. Komu odkázala miliony a svůj majetek?

Nezapomenutelná česká herečka Hana Maciuchová, která bojovala s rakovinou, věděla, že jí moc času nezbývá. Dva měsíce před smrtí sepsala závěť. V těchto dnech si připomínáme její nedožité 77. narozeniny.

Když v roce 2016 Hana Maciuchová úspěšně překonala rakovinu prsu, měla z vyléčení obrovskou radost, zároveň ale zůstávala při zemi. Tušila, že se nemoc může kdykoliv vrátit. Bohužel o tři roky později vyšlo najevo, že trpí rakovinou slinivky. Nemilosrdný osud nesla velmi statečně.

„Lékaři jí oznámili, že má karcinom, a následovaly chemoterapie i ozařování. Snášela bolesti, nechtěla opiáty, protože v té době ještě hrála v Divadle Ungelt. Muselo to být strašně těžké. Hanička říkala: to jsou moje problémy! Nebudu s nimi nikoho obtěžovat, přenášet je na někoho jiného,“ prozradil v rozhovoru pro deník Aha! její partner, lékař Karel Valdauf, syn stejnojmenného slavného hudebního skladatele a dirigenta.

Zanechala po sobě velké jmění

Když národem milované herečce začaly docházet síly a věděla, že tentokrát už boj se zákeřnou chorobou nemůže vyhrát, odjela do rodného kraje, do Olomouce, ke své sestře Silvii, kde 26. ledna 2021 zemřela. Ještě předtím však stačila učinit důležité rozhodnutí. 13. listopadu 2020, tedy šestnáct dní před svými narozeninami a dva měsíci před smrtí, vlastní rukou sepsala závěť. V ní uvedla, že bratrovi Milanovi věnuje 2 miliony korun v hotovosti a osm let staré vozidlo Škodu Octavia. Sestře Silvii a jejímu manželovi Ivanovi odkázala pražský byt a chalupu v Českém ráji. Nezapomněla ani na svou sestřenici Vandu, které darovala 100 tisíc korun.

Hana Maciuchová vlastní potomky neměla. V pětatřiceti letech vážně onemocněla a musela podstoupit operaci, po níž jí lékaři oznámili zdrcující zprávu. „Když jsem se probrala z narkózy, sdělili mi, že už nikdy nebudu mít děti. Z toho pomyšlení jsem najednou dostala velké horečky. Cítila jsem se, jako by mi někdo zapálil mozek. Nebyly to pooperační komplikace, prostě mě zničila ta zpráva. Musela jsem se s tím však naučit žít, nic jiného vám nakonec ani nezbývá,“ promluvila o své životní bolesti.

Tagy: