Detaily z Ovčáčkovy svatby: Malý obřad a Zemanovo požehnání. Co mluvčího na ženě zaujalo?

Jiří Ovčáček se po svém excesu stal terčem mnoha vtípků.

Jiří Ovčáček se oženil

V pondělí se v médiích objevila zpráva, že tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se v pátek oženil. Za manželku si měl v kostele vzít ženu ukrajinského původu. Své nové choti a jejímu synovi v předškolním věku nabídl na jaře útočiště poté, co utekli z Ukrajiny před ruskou invazí. Web Blesk.cz zveřejnil podrobnosti o Ovčáčkově životním kroku.

„Paní je běženkyně a jejich příběh začal nabídkou pomoci,“ řekla Blesku osoba blízká Ovčáčkovi. Má jít o ženu, která je ukrajinského původu a má syna předškolního věku. S Ovčáčkem se měla seznámit na jaře, když je hradní mluvčí v rámci uprchlické krize ubytoval.

Ovčáčkova choť podle všeho pochází ze středovýchodní Ukrajiny, tedy z oblasti, která je válkou silně zasažená. Žena podle Blesku dříve pracovala v administrativě. Od doby, co pobývá v České republice, má setrvale zaměstnání v nejmenované charitě. Právě charita ji měla spojit s Ovčáčkem.

„(Ovčáček) na jaře pronajal byt, kde chtěl ubytovat běžence. No a do toho bytu přišla jeho nastávající i se synem. Původně tam chodil pomáhat, ale postupně přeskočila jiskra a už tam zůstal,“ uvedl zdroj. Blízký vztah Ovčáček podle všeho navázal i s mladým chlapcem, kterého nyní vodí do školky.

Prezident Zeman prý o svatbě věděl. Svého mluvčího v tomto záměru podporoval. Obřadu se však dosluhující hlava státu neúčastnila. Svatba se uskutečnila v kostelíku Panny Marie u Hamerského rybníka v Záběhlicích. Prezidentův mluvčí je tam pravidelným návštěvníkem. Mělo jít o obřad v úzkém kruhu nejbližších přátel.

Ovčáčkovi nejbližší kolegové se jej prý snažili přesvědčit, aby se svatbou počkal do března, kdy na Pražský hrad přijde nový prezident. Zemanův mluvčí však těmto radám očividně nenaslouchal. Na sociálních sítích se v souvislosti s Ovčáčkovou svatbou strhla vášnivá diskuse.

Tagy: