Poslední fotka oblíbeného herce Heribana. Jen tři dny před smrtí se vyznával manželce

Herec Daniel Heriban

Zemřel herec Daniel Heriban

Náhlé úmrtí oblíbeného herce a hudebníka Daniela Heribana šokovalo slovenskou veřejnost, jeho kolegy i prezidentku Zuzanu Čaputovou. 43letý umělec po sobě zanechal tři syny. Jen pár dní před smrtí přitom na sociálních sítích sdílel prosluněnou fotku s manželkou. Právě pod tímto příspěvkem teď přibývají smutné vzkazy.

„Mnozí si ho pamatujeme z divadla, jiní z televize, další díky hudbě, kterou tvořil. S Danem Heribanem odešel obrovský všestranný talent a humor, který do našich životů přinášel kus lidskosti. Herec, který si na nic nehrál. Odešel příliš brzy a o to víc to bolí. Čest jeho památce,“ napsala na sociálních sítích slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební scéna v slzách. Zemřel uznávaný textař, za úspěch mu vděčil i Miro Žbirka

A srdceryvné vzkazy či kondolence sdílely i další osobnosti. „Jsem v šoku. Upřímnou soustrast rodině i blízkým,“ citoval web Nový čas zpěvačku Celeste Buckingham. „Buď volný, kamaráde. Tvé písně budou navždy oslavou tvého života. Na víc se momentálně nezmůžu,“ doplnil herec Juraj Loj.

„Nevěřím. Do nebe a ještě dál,“ vzkázal moderátor Andrej Bičan. „Hrozná zpráva. Vyjadřuji upřímnou soustrast rodině. R. I. P.,“ sdílela zpěvačka Katarína Knechtová a připojila Heribanovu fotku. Tu zveřejnil i herec Juraj Kemka: „Takto jsme se naposledy loučili, Danko. Vždyť jsme spolu chtěli hrát divadlo, proč tak brzy?“

Smrt ale nejvíce zasáhla Heribanovu rodinu – šestiletého syna Viktorka, čtyřletého Martinka a 13letého Thea, kterého měl z předchozího vztahu, a manželku Kamilu. Právě s ní zveřejnil před třemi dny poslední fotku, pod níž teď fanoušci píší slova plná smutku. Podobně jako u dalších příspěvků, i tento byl spojen s krásným vyznáním.

Giorgio e Columbine e caffè innamorati

Posted by Dano Heriban on Saturday, May 20, 2023

Daniel Heriban zemřel ve středu ráno ve věku 43 let. Informovala o tom televize JOJ. Naposledy vydechl ve svém domě ve městě Svätý Jur. Lékaři se ho po zástavě srdce pokoušeli resuscitovat, bohužel neúspěšně. Den před tragickým skonem měl navštívit nemocnici kvůli bolestem zad.

Heriban se narodil v Trnavě, po absolvování Divadelní fakulty Akademie múzických umění působil v činohře Slovenského národního divadla. Hrál v mnoha televizních snímcích, diváci si ho mohou pamatovat například ze seriálu Horná Dolná. Byl také tvůrcem filmové, divadelní a dětské hudby.

Tagy:
smrt rodina divadlo herec Zuzana Čaputová Juraj Loj Katarína Knechtová Celeste Buckingham Juraj Kemka Daniel Heriban Andrej Bičan