Poslední FOTO Abrháma: Utrápený výraz a pohublé tváře, se smrtí ženy se nevyrovnal

Josef Abrhám na pohřeb milované Libušky musel dojet na invalidním vozíku.

Čím se Abrhám zapsal divákům do paměti?

Herce Josefa Abrháma, který v pondělí zemřel, trápily zdravotní potíže už několik let. Pohyboval se na vozíku a měl problémy se srdcem. Před časem se tak stáhl do ústraní a vzdal se i své herecké kariéry. Že je na tom zdravotně špatně, bylo patrné i na loňském pohřbu jeho manželky Libuše Šafránkové, kdy se naposledy ukázal na veřejnosti.

Abrhám prožil se Šafránkovou přes 40 let. Pár tvořili nejen v soukromí, ale také na filmovém plátně. Když loni oblíbená herečka zemřela, na posledním rozloučení nechyběl ani Abrhám. Seděl na invalidním vozíku a v očích měl utrápený výraz.

Mnohým neušlo, že výrazně pohubl a měl propadlé tváře. Jak CNN Prima NEWS popsali hercovi blízcí, jeho zdravotní stav se po smrti manželky rychle horšil. „S Pepíkem jsem nemluvil strašně dlouho. Není na tom dobře... Je mi ho strašně líto. Vždycky to byl bezvadný kluk, charakter. Úžasný herec,“ prozradil před necelým měsícem CNN Prima NEWS jeho kamarád a kolega Jiří Krampol.

Majetek přepsal na syna

Krátce po odchodu Šafránkové se Abrhám odstěhoval k synovi Josefovi a jeho rodině. Vilu v pražských Záběhlicích ještě za svého života nechal přepsat na své jediné dítě.

„Věřím, že jsou už s Libuškou spolu. Pepíček je pro mě fenomén, nejen herecký, ale i lidský. Byli to dobří lidé a to se cení. Navíc hrozně čistí,“ sdělila emotivně herečka Simona Postlerová. Podobně reagoval na úmrtí Abrháma také režisér Jan Hřebejk. „Berme to tak, že jsou spolu. Josef Abrhám byl introvertní člověk, takhle si nepředstavujete herce, byl to aristokrat,“ dodal Hřebejk.

Josef Abrhám zemřel v pondělí vpodvečer ve věku 82 let. Libuše Šafránková téměř před rokem 9. června ve věku 68 let, pouhé dva dny po svých narozeninách. Manželé spolu strávili dlouhých 45 let a společně si zahráli například ve filmech Vrchní, prchni!, Pan Pickwick, romantické komedii Hynka Bočana Svatební cesta do Jiljí nebo v historickém dramatu Všichni moji blízcí.

Tagy: