Překvapivá dohra u nehody Patrasové: Prozradila, co bouračku způsobilo. Alkohol to nebyl

Dagmar Patrasová měla nehodu.

Patrasová o dopravní nehodě

Květnová autonehoda herečky Dagmar Patrasové má nečekanou dohru. Příčinou havárie má být technická závada na autě. O alkoholu se v závěru vyšetřování údajně nemluví. V rozhovoru pro web Život v Česku to uvedla sama Patrasová.

„Vyšlo najevo, že nehodu způsobila závada na motoru. Bylo opravdu štěstí, že jsem jela po klidné ulici kousek od domova a jela jsem opravdu pomalu, jinak následky určitě mohly být horší,“ uvedla pro web Život v Česku Patrasová. Její auto je zatím stále v servisu. „Auto se při jízdě začalo chovat zvláštně, a když jsem chtěla zatočit domů, už to vůbec nešlo a stalo se, co se stalo,“ popsala.

„Dokonce i automechanik mi říkal, že je opravdu dobře, že se při nehodě nikomu nic nestalo a skončilo to jen takhle, protože kdyby k tomu došlo někde na dálnici v plném provozu, mohlo to dopadnout mnohem hůř. Někdo nade mnou opravdu musel držet ochrannou ruku,“ uvedla 66letá herečka. Zda řídila v podnapilém stavu, neuvedla.

Strach z řízení teď ale rozhodně nemá. „Auto je v dnešní době nutnost, takže se zkrátka opraví a potom budu jezdit dál. Nemám pocit, že bych se teď bála sednout do auta. Jezdím prakticky celý život a za celou dobu jsem zažila pouze dvě autonehody, tuto a tu před čtyřmi lety,“ doplnila. Na mysli měla svou havárii v prosinci v roce 2018, k níž došlo také na Vinohradech. Tehdy nabourala jiné auto, policie jí naměřila dvě a půl promile, na rok a půl jí odebrala řidičský průkaz a musela zaplatit pokutu 150 tisíc korun.

Odmítla se podrobit dechové zkoušce

Autonehoda Patrasové letos v květnu nezůstala bez povšimnutí. Mnozí totiž herečku podezřívali, že řídila opět v podnapilém stavu. Patrasová havarovala 23. května pouhých pár set metrů od svého domu na pražských Vinohradech. Svým černým Mercedesem najela do betonového obrubníku tak silně, že na místě řidiče vystřelil airbag. Po nehodě se odmítla podrobit dechové zkoušce a nepředložila ani řidičský průkaz. Krátce po havárii byla navíc spatřena jak se zmateně prochází po ulici směrem ke svému domu, kde se na chvíli posadila na chodník.

„Podle oznámení měla řidička okolo 14:30 nabourat do zaparkovaného vozidla a do betonových zábran v Ruské ulici v Praze 10. Okolnosti dopravní nehody budeme vyšetřovat, nicméně řidička se na místě odmítla podrobit dechové zkoušce,“ uvedl krátce po nehodě mluvčí policie Jan Daněk.

Tagy: