Tajemství smrti Sinéad O'Connorové odhaleno. Trpěla závažnými zdravotními problémy

Po roce od smrti zpěvačky Sinéad O’Connorové byla odhalena její příčina. Z úmrtního listu vyplývá, že zemřela na chronickou obstrukční plicní nemoc a astma, napsal deník Irish Independent.

O obsahu úmrtního listu informoval manžel a blízký přítel O’Connorové John Reynolds. Zpěvačka zemřela na „zhoršení chronického plicního onemocnění a bronchiálního astmatu spolu s infekcí dolních cest dýchacích nízkého stupně,“ citoval jeho slova Irish Independent.

ČTĚTE TAKÉ: Suzi Quatro hrála v Česku už za komunistů. Teď se tu cítím mnohem svobodněji, říká

O’Connorová naposledy vydechla 26. července loňského roku ve svém domě v jižním Londýně. Vyšetřovatelé nepovažovali smrt za podezřelou. V lednu pak koroner oznámil, že zemřela z přirozených příčin. Stalo se tak 18 měsíců po smrti jejího syna Shana, který ve věku 17 let spáchal sebevraždu.

Zpěvačka proslula emotivním hlasem, krátkým sestřihem vlasů a hitem Nothing Compares 2U, který byl hudebním magazínem Billboard vyhlášen jako nejlepší světový singl roku 1990. V minulosti trpěla psychickými problémy a v roce 2021 uvedla, že jí byla diagnostikována bipolární porucha, komplexní posttraumatická stresová porucha a hraniční porucha osobnosti.

Angažovala se také jako aktivistka – během vystoupení v Saturday Night Live v roce 1992 roztrhala obrázek papeže Jana Pavla II., připomněl deník Guardian.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vážně nemocná Céline Dionová dojala celý svět. V Paříži zazpívala před lidmi po čtyřech letech

Tagy:
smrt Sinéad O'Connor kultura Showtime