Vážně nemocná Céline Dionová dojala celý svět. V Paříži zazpívala před lidmi po čtyřech letech

První den olympiády v Paříži

,O vyvrcholení zahajovacího ceremoniálu XXXIII. letních olympijských her se v pátek postarala Céline Dionová. Vážně nemocná zpěvačka, která se potýká s takzvaným syndromem ztuhlé osoby, na veřejnosti vystupovala poprvé od roku 2020. Za své vystoupení sklidila mnoho pochval.

Céline Dionová vystoupila na závěr čtyřhodinového zahajovacího ceremoniálu s písní Edith Piaf „L'Hymne à l'amour“, informuje CNN. Kanadská zpěvačka, známá zejména díky písni My Heart Will Go On z oscarového snímku Titanic, měla poslední živé vystoupení v New Jersey v roce 2020.

ČTĚTE TAKÉ: Hanychová s manželem v ráji na Bali. S fanoušky sdíleli fotky z exotické dovolené

Světoznámá zpěvačka trpí takzvaným syndromem ztuhlé osoby. Jedná se o vzácnou neurologickou poruchu, která způsobuje ztuhlost svalů a silné křeče. Lidé jimi postižení mají často problémy s pohybem a chůzí. Příčina syndromu doposud není objasněna, ale výzkumy naznačují, že by se mohlo jednat o autoimunitní onemocnění. Žádná léčba zatím není známa. Dionová přerušila oficiálně kariéru v prosinci 2022. Tehdy prohlásila, že v tomto stavu nemůže zpívat, jak je zvyklá.

Aby se mohla vrátit zpět na pódium, tráví zpěvačka mnoho času různými procedurami. „Pět dní v týdnu podstupuji sportovní, fyzickou a hlasovou terapii. Pracuji na svých prstech, kolenou, lýtkách, prstech, zpěvu hlasu. Musela jsem se s tím naučit žít,“ řekla zpěvačka v rozhovoru pro časopis Vogue.

Podívat se opět na Eiffelovu věž bylo zpěvaččiným snem několik posledních let. „Z neznámého důvodu mám tuhle nemoc. Vidím to tak, že mám dvě možnosti. Buď budu trénovat jako sportovec a tvrdě na sobě pracovat, nebo vypnu a je po všem. Rozhodla jsem se pracovat celým tělem i duší. Chci být co nejlepší. Mým cílem je znovu vidět Eiffelovu věž,“ dodala zpěvačka před pár měsíci.

Za své vystoupení sklidila mnoho pochval a platilo za jeden z nejlepších momentů večera.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kapela Lucie vyvrací fámy o konci. Chystá novou desku i velkolepé turné s řadou hostů

Tagy:
zdraví hudba Olympijské hry Céline Dion New Jersey Titanic Eiffelova věž celebrity My Heart Will Go On Édith Piaf umění a zábava umění, kultura, zábava a média nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika