Vášnivý akvarista rapper Marpo touží po „zlaté rybce“ za 40 tisíc korun

Marpo přiznal, že je vášnivým akvaristou.

Marpo je vášnivým akvaristou

Rapper Marpo před pár dny představil se svou partnerkou a zpěvačkou Lenny nový videoklip k písni My dva. Ačkoliv se při společné práci na všem shodli, rapper není příliš nakloněn větším projektům, řekl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Přiznal, že jeho vášní je akvaristika a touží si pořídit „zlatou rybičku“, tedy rybku, která stojí téměř čtyřicet tisíc korun.

Při práci na videoklipu spory podle jeho slov nenastaly. K hádkách dochází, když si dávají rady ohledně svých kariér. „Výměna názorů většinou bývá, když si radíme navzájem v kariérách. Jsem už takový dědek, je mi o deset let víc, tudíž jsem si mnohé zažil. Snažím se jí radit a třeba ani nemám pravdu. Člověk má pocit, že když něco prožil, může radit.  Ale ve společné tvorbě jsme se shodli,“ řekl Marpo v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá diagnóza pro slavného šéfkuchaře. Rakovinu porazím a vrátím se zpět, slíbil fanouškům

S Lenny na turné jezdit nechce

Při společné práci na hudbě si Lenny a Marpo perfektně shodnou. „Pomáháme si navzájem ve studiu. Zkusili jsme první song, pak druhý i třetí. A tak jsme si řekli, proč neudělat elpíčko, když to jde. Ta chuť je. Teď jsem docela ve formě. Nemám žádnou krizi jako loni,“ nastínil bývalý bubeník kapely Chinaski.

V partnerském vztahu se podle něj musí dodržovat určité mantinely. Je přesvědčený, že v případě práce by se každý měl věnovat svému. „Myslím si, že s partnerkou se úplně pracovat nemá. Když spolu žijeme doma, ještě abychom spolu žili v práci a jezdili na koncerty společně. Možná jednou někdy v budoucnu, ale zatím je to lepší takhle,“ řekl Marpo, který tvoří pár s dcerou zpěvačky Lenky Filipové.

Tvrdší muzika

Za měsíc, tedy 9. prosince, ho čeká po pěti letech koncert, který se uskuteční v pražské hale O2 universum. Fanoušci mohou očekávat něco jiného, než na co jsou u Marpa zvyklí. Rapper totiž usoudil, že se musí posouvat a nemůže zůstávat u hudby, kterou dělal kdysi. „Chystáme tvrdší playlist. Trošku jsme to obměnili. Tentokrát to nebude založené tolik divadelně, co se týká kulis, ale pódium bude více moderní. Myslím si, že se lidé mají na co těšit,“ láká na koncert.

Jedna skladba prošla podle něj takovou změnou, že se pomalu blíží ke stylu německé hudební skupiny Rammstein. „Jeden song jsme předělali tak, že zní jako Rammstein,“ řekl.

Kytary v kapele prosazoval už delší dobu, polovina členů s ním však nesouhlasila. „Říkal jsem, že v pětačtyřiceti až padesáti nemůžeme pořád rappovat pro patnáctiletý. Kytary přežijí všechno,“ upozornil.

Do pražského O2 universum si Marpo přizval speciální hosty. Jejich jména zatím tají, chce své fanoušky překvapit. „Bude tam partnerka. Zbytek si nechám jako překvapení,“ řekl.

Deprese z hudby

Marpo si před nedávnem procházel nelehkým obdobím, kdy se kvůli hudbě dostal do deprese. „Už jsem to měl podruhý. Myslím si, že to má každý muzikant. Je to neustále nahoru a dolů, subjektivní záležitost. Vždy je období, kdy člověk trefí hudební trend, který je zrovna na vrcholu, a pak zase není,“ přiznal rapper.

K muzice se rozhodl vrátit poté, co byl s polovinou kapely na festivalu ve Švédsku. „Docela mě to nakoplo a řekl jsem si, že bych chtěl ještě něco dokázat. Třeba s muzikou vyjet někam ven, ať už jenom produkčně nebo jako interpret,“ řekl.

Vášnivý akvarista

Málokdo tuší, že je Marpo vášnivým akvaristou. Doma má ohromné mořské akvárko. „Táta kdysi pořídil mořské akvárko na můj popud. Chtěl jsem mořské rybičky, tenkrát to bylo ale šíleně drahé. Bylo to v plenkách. Do půl roku nám všechny umřely,“ vzpomínal hudebník.

V dospělosti se rozhodl, že si splní svůj dětský sen. „Když jsem začal vydělávat poměrně slušný peníze, chtěl jsem si tohle ještě splnit. Tak jsem si ho pořídil. Je zajímavé sledovat, jak vznikl život na planetě, akorát v menší akvarijní verzi,“ popisoval.

Rapper v pořadu Nový den také prozradil, že má velké přání. Chtěl by si pořídit rybku, její cena je poměrně vysoká, pohybuje se kolem čtyřiceti tisíc korun, a tak Marpo její koupi stále zvažuje. „Mám jednu vysněnou rybičku. Stála asi 2 000 euro, teď stojí asi 1 500 euro. Je blbé, že klidně může druhý den umřít, což je trošku hazard,“ přiznává.

Kvůli nedávné nehodě přišel o rybičky v hodnotě deset tisíc korun. „Teď nám třeba vypnuli elektriku a já jsem na to zapomněl. Přijel jsem domů a všechny ryby začaly hynout. Nebyl tam kyslík. Umřely mi ryby asi za deset tisíc,“ řekl a doplnil, že ve sbírce má například Nema, ale sasanku z bezpečnostních důvodů nemá.

O akvárko, které má na délku zhruba metr sedmdesát, se nestará sám. „Mám na to člověka. Všechny ty testy a mnohé další bych nezvládl. To by na mě byla už trošku větší matematika a chemie,“ zakončil. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu nahoře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bárta nahrál nové album, inspiroval ho i Kevin Costner. Vytvořil jsem vlastní svět, popsal

Tagy: