Perry chtěl žít jako Chandler z Přátel. Litoval, že nepoznal pravou lásku a neměl děti

Zesnulý herec Matthew Perry ve své knize Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, která vyšla pouhý rok před jeho smrtí, odhalil řadu intimností ze svého soukromí. Herce, který se proslavil jako Chandler, velmi trápilo, že nenašel pravou lásku a nemá vlastní potomky.

Přestože Matthew Perry během svého života natočil řadu filmů, hvězdu z něj udělala až postava Chandlera ze seriálu Přátelé. Jeho role měla být původně pouze okrajová. „Měl jsem být ten, který na konci scény zavtipkuje, shodí to, okomentuje, co se zrovna stalo. Šašek z Krále Leara, který říká pravdu tam, kde žádná není. Jenomže se stalo, že si Chandlera všichni natolik oblíbili, že se časem přetavil do samostatné hlavní postavy. A nakonec dokázal to, co jsem já v opravdovém životě nedokázal. Oženit se, mít děti, no... O některých věcech se mi nemluví zase až tak dobře,“ svěřil se ve své knize herec.

Ve vztazích byl marný

Jak sám přiznával, ve vztazích byl marný. „Protože se snažím vydržet a zároveň mám ohromný strach, že budu opuštěn, a ten navíc není ani opodstatněný. Během 53 let života se všemi úžasnými přítelkyněmi, které jsem měl, jsem byl opuštěn jenom jednou, a to před mnoha lety,“ prozradil Matthew.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matthew Perry si před smrtí nebral servítky. Umělý vývod? Výkaly jsem měl až za ušima

Ztroskotaného vztahu podle svých slov litoval. „Ona pro mě znamenala všechno. Moudrá část mého já v tom má jasno. Bylo jí jenom 25 let, snažila si jen trochu užívat život. Chodili jsme spolu pár měsíců a já odložil zábrany a rozhodl se, že budu jednou provždy jen sám sebou a pak mě nechala. Nikdy mi nic neslibovala. Navíc jsem celou tu dobu chlastal jak zjednaný, takže jí to nemám za zlé,“ sdělil upřímně Perry.

Naznačil, že se jednalo o herečku, s níž se po letech znovu setkal díky své práci. „Při čtené zkoušce jedné hry – hrála mou ženu. ‚Jak se vede?‘ zeptala se, než jsme začali. A já předstíral, že dobře, ale přitom to stálo za ho*no. Jdi od toho, nepouštěj se do toho, říkal jsem si v duchu. Prostě jen dělej, že je všechno v pohodě. ‚Mám s partnerem dvě děti. A život je fajn. Co ty, máš někoho?‘ ‚Ne, pořád hledám,‘ řekl jsem. Kéž bych to býval neřekl, protože to znělo, jako bych pořád hledal od doby, co mě nechala. Ale je to pravda. Pořád hledám,“ líčil Matthew Perry.

Flirt s krásnou zdravotní sestřičkou skončil fiaskem

V roce 2018 se ocitl na pokraji smrti. Kvůli nadměrnému užívání opiátů mu prasklo střevo. Dva týdny byl v kómatu a jeho nejbližším lékaři oznámili, že má jen dvouprocentní šanci na přežití. Herec se tehdy ještě dokázal dostat z nejhoršího, nicméně následujících devět měsíců musel žít s kolostomickým sáčkem.

Při jednom z dalších pobytů v odvykací léčebně mu padla do oka sympatická, krásná zdravotní sestřička. „Moc hezky se o mě starala a já s ní flirtoval přesně do takové míry, do jaké můžete flirtovat s někým, kdo vám pravidelně mění kolostomický sáček,“ zmínil herec. Se sestřičkou mu pak lékař dovolil zajít na kávu. „To mi trošičku zvedlo náladu. Vtipkoval jsem. Flirtoval jsem s ní takovým tím stylem ‚jsme tu všichni na rehabce, takže opravdu k ničemu dojít nemůže‘,“ pokračoval ve vyprávění.

Když se vrátili zpátky na jeho nemocniční pokoj, sestřička se ho zeptala, zda by pro ni mohl něco udělat. „Cokoliv budete potřebovat, odvětil jsem. Potřebuju, abyste se přestal pokoušet dostat tu rajcovní sestru do postele. Mluvila o sobě. Ježíši. Myslel jsem, že spolu oba flirtujeme neškodným způsobem a víme, že z toho nic nebude, řekl jsem jí. Zůstal jsem tam ještě další čtyři měsíce a už jsem s ní nikdy znovu neflirtoval. A ona moje neflirtování opětovala. Snad proto, že mě neskutečněkrát viděla pokrytého vlastními výkaly,“ uzavřel Perry.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak probíhalo poslední rozloučení s Matthewem Perrym?

Tagy: