Sandra Nováková v roli zamaštěné Šárky. Syn se jí bál, nechtěl dát mamince ani pusu

Skupina Prima pokračuje v natáčení úspěšných seriálů a pro diváky nachystala další osvěžující novinku s naprosto unikátním námětem. Nový seriál Banáni vychází z reálné kauzy, kdy bylo v jednom ze supermarketů v krabicích s banány objeveno velké množství kokainu. V osmidílné sérii se představí například herečka Sandra Nováková. Ta si zahrála postavu Šárky, během natáčení měla kostým, ve kterém se příliš nezamlouvala svému synovi. Jak popsala v rozhovoru pro CNN Prima NEWS, syn se jí bál dát i pusu. Režisér Vojtěch Moravec pak prozradil, že díky tomu, že se Banáni budou vysílat na on-line platformě, se štáb mohl dovolit zahrnout více pikantnějších scén. Seriál Banáni už od 18. října na prima+.

Osmidílná černá komedie se pyšní perfektním hereckým obsazením. Diváci se mohou těšit krom Sandry Novákové na Cyrila Dobrého, Ondřeje Malého, Petru Horváthovou, Marsella Bendiga, Naďu Konvalinkovou, Josefa Cardu, Leoše Nohu a mnoho dalších známých jmen.

ČTĚTE TAKÉ: Kapela Jelen, jak ji neznáte. Na největším koncertu překvapíme i skalní fanoušky, slibuje

Seriál se z velké částí odehrává v pohraničním supermarketu, ve kterém přeruší běžné předvánoční ráno šokující nález. Mladý skladník Jirka (Cyril Dobrý) objeví v banánech z Kolumbie kontraband kokainu stamilionové hodnoty. I přes počáteční pochybnosti se rozhodne začít drogy prodávat, a to s pomocí šéfové skladu Šárky (Sandra Nováková) a člena ochranky Iggyho (Ondřej Malý). Nezkušená trojice si po sérii neúspěšných pokusů vybuduje funkční model distribuce drog přímo na pokladně prodejny prostřednictvím plyšáčků – odměn z věrnostní akce marketu. Postupem času se ale začnou objevovat různé problémy a naprosto neuvěřitelné zápletky, které si diváci nemohou nechat ujít.

Herec Cyril Dobrý hraje v seriálu Banáni jednu z hlavních rolí a krom toho, že objeví zásilku kokainu, bude řešit i rozpadající se vztah se svojí přítelkyní. Aby si ji udobřil, přijde s nabídkou kvalitního sexu a opravdu se budou dít věci. Scéna, kterou musel Cyril natočit, je opravdu hodně naturální a velmi věrohodná. „Strašně mě baví hrát někoho ošklivého a snažit se být co nejhloupější, to si na tom užívám asi nejvíc. Občas se mi podařilo tvářit se tak strašně, že jsem vyděsil sám sebe,“ prozradil pro CNN Prima NEWS Cyril Dobrý.

Více odvážných scén

Režie se ujal úspěšný Vojtěch Moravec. „Jde o velmi zábavný seriál, opravdu volně natočený na motivy skutečné události, za mne by byl hřích nezafabulovat si nad tímto námětem a neudělat nějakou zábavnou sérii. Tady se producentům a autorovi povedlo vytvořit velmi zajímavý příběh s krásnými postavami a je velká radost na tom pracovat. Skvělé bylo i to, že točit pro internet je trochu volnější než točit pro televizní obrazovky, takže drog, sexu a násilí tam může být trochu víc než právě v televizi,“ podotkl Moravec.

„Jsem ráda, že Prima přináší divákům seriál podle námětu, který tu ještě nebyl, a mají tak možnost sledovat něco naprosto nového. Banáni zcela jistě osloví i mladší publikum a věřím, že se opravdu pobaví,“ říká ředitelka výroby skupiny Prima Lucia Kršáková.

Novákové v kostýmu se syn bál

Postava Šárky, kterou ztvárňuje herečka Sandra Nováková, si vyžadovala speciální kostým i make-up. Herečka přiznala, že její syn z kostýmu moc nadšený nebyl. Dokonce se svojí maminky bál. „Ostatní kolegové už si na mě zvykli a tolik se mě neštítí. Moje dítě tedy trochu problém mělo, když přišlo k nám na natáčení, tak se mě malinko bálo a nechtělo mi dávat pusu, ale můj muž mě už i objímá, takže fajn,“ svěřila se Nováková s tím, že se v převleku cítí kupodivu relativně dobře.

Herečku většinou diváci znají v rolích, kde je krásně upravená. „Baví mě každá výzva, miluju to. Jsem ráda, když mohu být pokaždé jiná v dané roli a musím vzdát holkám maskérkám a kostymérkám hold, protože se jim to velmi povedlo. Pro herce je pak jednoduší tu postavu hrát, protože když ho maskéři změní, tak se lépe do té dané role vžije,“ nastínila a doplnila, že ji v kostymérně zvládnou na natáčení připravit za zhruba 45 minut.

Roli přijala hlavně kvůli tomu, že její postava je ochotná udělat všechno pro svoji rodinu. „Doposud jsem opravdu ještě takovou postavu nehrála. Šárka má už všechno za sebou, rezignovala na svůj život a na jakoukoli budoucnost. Pro sebe už neočekává absolutně nic, ale zároveň má děti, které naprosto miluje a pro ně by udělala vše,“ vysvětlila představitelka jedné z hlavních postav.

„Když se tedy naskytne možnost přivydělat si dealováním drog, tak do toho jde právě kvůli dětem. Nikdy to nedělá pro svoje blaho, ale pro blaho dětí. A vlastně to dělá stále dál. I když má spoustu peněz, stále má neumyté vlasy, šediny a příšerný účes i zanedbanou pleť,“ popsala Nováková svoji postavu.

Sledujte komediální seriál Banáni už od 18. 10. na prima+.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ewa Farna ohromila velkolepou show. Během dne jsem brečela asi pětkrát, přiznala zpěvačka

Tagy: