Kapela Jelen, jak ji neznáte. Na největším koncertu překvapíme i skalní fanoušky, slibuje

Kapela Jelen se připravuje na největší koncert své kariéry.

Kapela Jelen chystá velkolepý koncert

Kapela Jelen je uprostřed příprav křtu alba a svého dosud největšího koncertu, který se 2. prosince uskuteční v pražské O2 areně. A slibuje mimořádnou podívanou. „Doposud byla naše vystoupení jen o muzice, nyní vše podpoříme i vizuálním zážitkem,“ lákal v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS zakládající člen Jindra Polák.

Celý letošní rok se pro kapelu Jelen nese ve znamení 10 let existence. Během jedné dekády odehrála více než tisíc vystoupení. Nyní je ale čeká koncert, který se s žádným předchozím nedá srovnat.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěvák Václav Neckář vydal píseň s názvem Snílek. A jaký je jeho sen? Svět bez válek

Největší dosavadní koncert

Na 2. prosince chystá oficiální křest alba s fanoušky, který se rozhodla uspořádat v pražské O2 areně s kapacitou 20 tisíc diváků. „Na první koncert dorazilo asi dvacet lidí, byli se na nás podívat naše rodiny a kamarádi. Už tenkrát jsme pochopili, že se mezi námi na pódiu děje něco výjimečného, co jsme nezažili. Nikdy jsme neměli plány, že vyprodáme O2 arenu. Tenkrát jsme to neřešili, ani nás to nenapadlo. Bylo to o tom, že chceme dělat muziku. Věděli jsme, že nás hudba naplňuje,“ řekl jeden ze tří zakládajících členů skupiny Jindra Polák v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

„Křest alba v O2 areně je náš úplně největší koncert vůbec. Jsme zvědaví a těšíme se. Pomalu už začínám být trochu nervózní,“ přiznal a doplnil, že fanoušci se na křtu mohou těšit na Juru Pavlicu s Hradišťanem nebo třeba Kateřinu Marii Tichou.

Na koncert se všichni členové pilně připravují. „Aktuálně trávíme spoustu času ve zkušebně. Dáváme dohromady repertoár, abychom věděli, jestli písničky budou tak, jak jsme je vybrali za sebou, fungovat,“ nastínil Polák.

Fanoušci, kteří již na koncertu Jelenů byli, prý mohou očekávat nový a speciální zážitek. „Připravujeme vizuální stránku věci, protože doposud byly naše koncerty především o písničkách a moc jsme neřešili show kolem. Taková událost si ale říká o něco speciálního. Nechceme, aby tam všechno vybuchovalo a lítalo, ale aby to dávalo smysl. Chceme podpořit muziku, atmosféru, a ať je na co koukat,“ vysvětlil muzikant.

10 let existence

A proč se podle něj kapela dokázala na české hudební scéně prosadit? „Je to souhra šťastných náhod. Jsme za to vděční, vážíme si toho,“ okomentoval úspěch skupiny Polák.

Sám prý nedokáže pochopit, že už uběhlo deset let od vůbec prvního koncertu. „Přijde mi, jako by to bylo chvilku. Strašně rychle to uteklo,“ připustil. Mnohým kapelám se na rozdíl od Jelenů nepodařilo udržet harmonii a po nějakém čase se rozpadly. „Jedna z věcí, které si cením a jsem za ni rád, je, že žádná zásadní ponorka zatím nepřišla, a doufám, že v dohledné době nepřijde. Je to stále o tom, že banda kámošů si spolu jede zahrát. Dobré je, že je nás hodně. Mezi členy je velký věkový rozptyl, od dvaceti až po mých čtyřicet. Když někdo nemá náladu, může se někam schovat a ostatní si vystačí bez něj,“ řekl s úsměvem.

Všechno bude dobrý

Nové, již čtvrté album kapely s názvem Všechno bude dobrý, představí spoustu zajímavých a nečekaných hostů. „Album jsme si nadělili k deseti letům, a tak jsme si řekli, že se nebudeme držet zpátky. Pracovně jsme tomu říkali Jelen a hosté, pak, když jsme měli písničky, jsme tomu říkali Jelení guláš. Pozvali jsme si lidi, ke kterým vzhlížíme, máme je dlouho rádi, známe je a vždy jsme s nimi chtěli něco udělat,“ popsal kytarista s tím, že hosty jsou většinou jejich velké vzory a idoly.

Na albu se objevuje například Jiří Pavlica s Hradišťanem, Robert Křesťan a Druhá tráva či Kateřina Marie Tichá, bez které si kapela oslavu deseti let prý nedokáže představit. Navíc, aby byla legrace, přizvali Rybičky 48. „Možná je to nezvyklá kombinace, ale kluky známe dlouho. Jsou skvělí,“ myslí si zpěvák.

„Všechno bude dobrý se jmenuje poslední písnička na desce. Když jsme přemýšleli, jak album pojmenovat, tak nám přišlo, že právě tento slogan hezky vystihuje to, o čem Jelen je. Lidé nám občas říkají, že zpíváme vesele o smutných věcech. Sice o smutných věcech zpíváme, ale nikdy to není o depresi a beznaději. I když se dějí špatné věci, tak je světlo na konci tunelu,“ řekl a dodal, že na desce pracují od začátku roku, skladby ale sbírají mnohem déle.

Tagy:
hudba kapela album hudební skupina muzika nové album Jindra Polák Jelen Jindřich Polák