Šaty do Varů jako na pláž. Dříve se na black tie nebazírovalo, říká Rajská o festivalové módě

Módní návrhářka Beata Rajská byla hostem pořadu Oplatky se nepečou.

Módní návrhářka Beata Rajská v pořadu Oplatky se nepečou

Karlovarský filmový festival patří mezi jednu z největších módních událostí roku na českém území. I proto si hvězdy, které do lázeňského města zavítají, dávají opravdu záležet na tom, v jakých outfitech se na akcích objeví. Módní návrhářka Beata Rajská, stálice karlovarského festivalu, však v pořadu Oplatky se nepečou zdůraznila, že tomu tak je až nyní. Před dvaceti lety si podle ní lidé tolik na eleganci nepotrpěli.

„Vzpomínám si, že ty šaty byly pomalu jako na pláž a nebazírovalo se tolik na black tie. Dnes si myslím, že jak hvězdy červeného koberce, tak další hosté, si hlídají, aby měli připravené šaty a smokingy. Myslím si, že kdyby se udělal krátký film o tom, jak se lidé chystají na festival, nakládají kufry do aut a jak se je tam snaží nacpat, bylo by vidět, že si na tom dávají opravdu záležet,“ uvedla Rajská.

Do Karlových Varů přijela na tři dny. „Slíbila jsem manželovi, že tam nezůstanu déle, ale moc mi nevěřil,“ pronesla. „Poslední dva roky jsem byla ve Varech po celou dobu festivalu a přiznám se, že je to trochu únavné. Takže jsem se balila na tři dny, ale i tak mám dva obrovské kufry a dva vaky. S manželem jsme jeli dvěma auty, do jednoho jsme se nevešli,“ řekla pobaveně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bohdalová se na setkání s Crowem těšila. Stačí mi pohled, už jsem starší dáma, vtipkovala

Vzápětí vysvětlila proč. Na každou akci má totiž připravený jiný model. „První večer byl black tie, v sobotu mám přehlídku, poté jsme pozvaní na další akce,“ přiblížila.

„Před mnoha lety jsem tu začínala. Nevím, kolikátá je to přehlídka, ale myslím si, že do Varů jezdím 20 let. A byly momenty, kdy jsem to chtěla vzdát nebo přerušit,“ přiznala. Díky manželově podpoře a přátelům tak neučinila. Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu.

Tagy: