Sexuolog Uzel skončil v nemocnici. Bojuje s rakovinou, jeho zdravotní stav se zhoršil

Radim Uzel získal státní vyznamení

Gynekologovi Radimu Uzlovi, který bojuje s rakovinou, se přitížilo. Zhoršení zdravotního stavu potvrdil webu Extra. Známý popularizátor sexuologie se před dvěma týdny redakci ShowTime svěřil s tím, že mu zbývá asi rok života.

„Jsem opravdu velice vážně nemocen. Jsem v nemocnici,“ okomentoval stroze svůj zdravotní stav webu Extra.cz gynekolog Radim Uzel. Žádné bližší informace nepodal.

Hospitalizace přišla jen pár dní poté, co s ním redakce CNN Prima NEWS udělala exkluzivní rozhovor. „Kdykoliv přijdu k doktorovi, tak mi povídá: ,Nemám pro vás dobré zprávy.‘ Od doktora samozřejmě takové informace nerad slyším. Ta nemoc opravdu pokračuje,“ svěřil se před dvěma týdny.

Do roka a do dne

A tušil také, kolik mu zbývá času. „Jako doktor to dokážu malinko odhadnout. Řekl bych, že do roka a do dne. Co naděláte,“ prohlásil Uzel otevřeně pro ShowTime. Ve video-rozhovoru se snažil tvářit optimisticky.

Mnozí jeho přátelé a kolegové se o jeho diagnóze dozvěděli teprve nedávno. „Potřebuje Boží pomoc, energii a zázrak. Kdyby tu s námi mohl být dál, bylo by to správné. Určitě by měl mezi námi ještě setrvat,“ řekla webu Extra.cz operní pěvkyně Andrea Kalivodová a odkázala na fotografii z pondělního předávání státních vyznamenání na pražském Hradě. Předávání se konalo na začátku března.

Krásné vzpomínky na setkání s Uzlem má také herečka Miluše Bittnerová. „S panem Uzlem jsem se vždycky nesmírně nasmála, ať už na jevišti, nebo i mimo něj. Je skvělý herec. A těch historek, co jsem od něj slyšela u kávy nebo střiku! Je to jeden z posledních gentlemanů, které jsem poznala,“ uvedla Bittnerová. „Je to zábavný a chytrý muž, na to hodně slyším. Přeju mu nejvíc zdraví a síly. Tahle nemoc je strašná potvora. Modlím se za něj,“ pronesla.

Ony i další mu nyní drží palce a snaží posílat pozitivní energii. Ostatně i Uzel před týdnem prohlašoval, že úsměv by mu mohl pomoci. „I vědecky je prokázáno, že optimismus život trochu prodlouží. Kdybych to zabalil a řekl, že už mě to nebaví a už tu nechci být, tak to je konec,“ má jasno sexuolog. „To víte, že to taky trochu hraju, lidi se na to dívají a řeknou si: ‚Co tam ten chcípák ještě šaškuje?‘ Tak to musím podat s trochou optimismu,“ doplnil.

Tagy: