Zagorová poslala Vágnerovi dojemné vyznání. Přečetl si ho v slzách až v den její smrti

Karel Vágner a Hana Zagorová

Zagorová jako graffiti na Lennonově zdi

Dcera muzikanta Karla Vágnera připravila k jeho kulatinám speciální dárek. Knihu, ve které by měly být zapsány gratulace a vzpomínky od jeho blízkých přátel a kolegů. Neměl tam chybět ani vzkaz od jeho letité kamarádky Hany Zagorové. Jelikož jí však na jeho narozeniny nebylo dobře, psaní obdržel Vágner se zpožděním. A to v den, kdy 75letá zpěvačka zemřela.

Karel Vágner oslavil 80. narozeniny už v březnu. Jelikož ale Zagorové nebylo v té době dobře, svou gratulaci poslala se zpožděním po jeho dceři Tereze. Ta nakonec předání knihy odložila. Vzkaz Zagorové v ní totiž nesměl chybět.

„Milý Kájo, co napsat o nás dvou, když snad už vše bylo napsáno nebo řečeno? Snad jen, že na začátku bylo osudové setkání, které se změnilo v 18 sezón intenzívní spolupráce. Jsi výtečný muzikant, a navíc i obchodník, jedna z nejvýraznějších osobností, které jsem v životě potkala,“ napsala Zagorová v úvodu psaní, které má deník Blesk k dispozici.

„To mi umožnilo, že já byla ten tvůrčí duch, mohla jsem se usmívat a ty jsi byl ten, který vše organizoval, hádal se a bojoval, ten, který něco chtěl a vyžadoval. Měla jsem velkou výhodu a mnohé mé věci byly podstatně jednodušší. Byla to báječná spolupráce, která přinesla nespočet krásných písniček, koncertů a pořadů, které snad udělaly i posluchačům, divákům, fanouškům, prostě lidem takovou radost, jakou dělají dodnes mně,“ pokračovala zpěvačka, která za svou hudební kariéru nazpívala téměř 900 písní.

Mám tě moc ráda a tak už to zůstane

S Vágnerem se přátelili 50 let.  „Známe své dobré i špatné vlastnosti, víme o nich. Naše protějšky to s námi neměly vždy jednoduché. Když vznikl nějaký problém, zaznělo: ‚Promiň, musím zavolat Hance.‘ A já zase: ‚Promiň, musím se poradit s Karlem.‘ Dodnes vím a ty to víš taky, že cokoli se stane, první člověk, kterému zavolám, budeš právě ty. To je to kamarádství mezi mužem a ženou, na které ty moc nevěříš, a já jsem za něj moc ráda. Mám tě moc ráda, a tak už to zůstane! Hanka,“ napsala Zagorová.

Podle informací zmíněného deníku si Vágner její vzkaz přečetl až v pátek večer, několik hodin poté, co Zagorová už nebyla mezi námi.

Když se Vágner dozvěděl o její smrti, byl zdrcen. Přesto své přítelkyni do nebe poslal vzkaz: „Je strašně těžké přijmout ten fakt, že už se nikdy neuvidíme, že si už nikdy nezavoláme, ale pro mě jsi nesmrtelná. Nejenom svým přátelstvím, laskavostí a dušičkou, ale všemi těmi společně prožitými roky, kdy jsme měli stejnou cestu a stejné cíle, kdy jsme se navzájem doplňovali a ovlivňovali, že dnes můžu říct, že obrovský kus tvé duše ve mně navždy zůstane a přetrvá.“

Tagy: