Žilková si rýpla do manžela: Spala jsem s jedním politikem, ale už si nepamatuji jeho jméno

Moderátor Honza Dědek vzal na první zastávku talkshow Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka do opočenského zámku herce Veroniku Žilkovou, Annu Kameníkovou a Marka Taclíka.

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (24) - upoutávka

Honza Dědek vyráží se svojí talkshow na tour po českých hradech a zámcích. Jeho první zastávkou bylo Opočno, kde v renesančních kulisách vyzpovídal Veroniku Žilkovou. Ta prozradila, jaký byl její nejhorší zážitek z natáčení a promluvila i o svém manželovi Martinu Stropnickém.

S Opočnem má Veronika Žilková spojené dětství, které zaznamenával do deníku její otec. „Bylo to 31. 7. 1964. Byly mi tři roky. ‚Verunka má 39,7 horečku. Jel jsem pro Olgu k rychlíku do Žamberku, chtěl jsem jí nemoc Verunky zatajit, nešlo to, neboť měla velké průjmy. Ráno jsme ji odvezli do Opočna do nemocnice. Byla to smutná cesta, Verunka cestou v autě seděla na nočníčku,‘ stálo v něm. Tak to byla moje první cesta do Opočna,“ popsala herečka.

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka přineslo historky z natáčení pohádek. Veronika Žilková dala k dobru jednu nezapomenutelnou ze snímku O dvanácti měsíčkách. „Točili jsme ji v Rožnově tři roky. Ne, že bych měla tolik natáčecích dní, těch jsem měla asi deset, ale protože jsme čekali na sníh. Vždycky zavolali: ‚Napadlo, přijeďte!‘ Tak jsme všichni po představení naskákali do aut, přijeli jsme a ono to roztálo,“ vyprávěla.

Z této pohádky má také nejstrašnější zážitek ve svém životě. „Jeli jsme po představení chytit východ slunce nad Lysou horou. Byly dva metry sněhu, přijeli jsme tam a já se modlila, aby sluníčko nevylezlo dřív, než dojedeme, protože už to byl asi pátý pokus o východ slunce,“ uvedla. Na místo doběhli s parukou a v šatech.

Řekli mi, že budu mrtvá

„Stály tam saně a před nimi dva koně. Režisér mi řekl představu, že budeme v saních, budeme vyjíždět a za námi bude vycházet slunce. Ptala jsem se, kdo mě to naučí. A on, že nikdo, že za tři minuty vychází slunce. Ale já neumím jezdit na koni, bojím se jich, saně jsem nikdy neřídila, co když se to převrátí. Koňáci taky nechtěli jít do dvoumetrového sněhu,“ pokračovala.

Následně herečce vzkázali, že pokud se na ni saně převrhnou, bude mrtvá. „Teď jsem viděla ty nezaopatřené děti doma a nešťastného režiséra Karla Janáka, jak tam stojí. Řekla jsem, že jdeme do toho. Vzala jsem opratě a poprvé v životě řídila kočár s koňmi. Slunce vyšlo, všechno nádherný… Ale režisér řekl, že ten záběr nemůže použít. Protože za námi běžel rekvizitář s čajem,“ vylíčila Žilková svůj zážitek z filmování.

Řeč přišla i na chystaný seriál Primy Sedm schodů k moci. „Je to podle scénáře Josefa Klímy inspirováno reálnou skutečností, která se stala v naší politice docela nedávno, kdy ambiciózní žena zničila manželství jednoho politika… moment, to není z mého života… Ona se jmenovala Jana a on Petr,“ vtipkovala herečka.

Ostře o manželovi

Ta doplnila, že kvůli scénáři a natáčení seriálu už nikdy nepůjde k volbám: „Když se člověk podívá, jak jsou všichni se všemi domluvení.“ Po poznámce Dědka o tom, že o politicích ví mnoho, si rýpla sama do sebe.

„Spávala jsem s nimi. Tedy s jedním. Ale jak měl víc funkcí… Ministr obrany, kultury, zahraničí, velvyslanec… Ale už je to tak dávno, že si ani nepamatuju jeho jméno,“ překvapila doznáním Veronika Žilková.

Celý rozhovor sledujte v úterý 28. června v Pohádkových 7 pádech Honzy Dědka ve 21:35 na Primě.

Tagy: