Žilková překvapila: Slovo rozvod řekli novináři. Pro Stropnického má nečekaný návrh

Veronika Žilková a Martin Stropnický spolu mají dceru Kordulu.

Žilková tráví čas na závodišti v Chuchli

Když Veronika Žilková nehraje nebo nenatáčí, tráví čas na dostihovém závodišti v Chuchli. Její dcera Kordulka totiž studuje Střední školu jezdectví a dostihového sportu a ráda by se stala parkurovou jezdkyní. A v tom nachází i podporu u své maminky, která mimo jiné dále řeší krizi manželství.

„Půjdeme do stáje za naší Caramelou, která má oficiální jméno Cra,“ představila Žilková kobylu reportérce Showtimu s tím, že se zvířete vlastně bojí. Kvůli dceři ale strach překoná. „Kůň není koníček, ale budoucí profese Kordulky, která jde v září do třetího ročníku,“ dodala.

Pokud nehraje, je na dostihovém závodišti dvakrát denně – vozí dceru do a ze školy. Kromě toho ale řeší i manželskou krizi, která se podle jejích slov zatím nikam neposunula. „Chtěla bych, aby se tatínek, který bude v září už čtyři roky na ambasádě, což je normální délka pobytu, vrátil a měli jsme střídavou péči, to znamená, že bychom se tady v té Chuchli střídali,“ prozradila Žilková.

Manžel Martin Stropnický ale podle ní bojuje o prodloužení pobytu v Izraeli o rok. „A já bych chtěla, aby se soudní cestou stal tatínkem, který se podílí na životě 16leté dívky,“ doplnila herečka.

Dcera podle ní Stropnického v Izraeli navštívit nechce ani o prázdninách. „Tatínek by si asi představoval, aby za ním jela, jenže ona má v tu chvíli jezdeckou sezonu. Zároveň si myslím, že Kordulka určitě nechce být v domě, odkud jsme odjeli na původně plánovaných 14 dní a teď už tam bydlí jiná osoba. Obrácená cesta, že by tatínek přijel sem, se zatím nepodařila,“ řekla Žilková.

Slovo rozvod padlo od novinářů

Důležitější je ale podle ní to, co bude od září. „Slovo rozvod padlo od novinářů. Manžel nenapsal, že by se mnou chtěl zůstat, ale já bych mu třeba navrhla, abychom zkusili vyhledat odbornou pomoc, když má pocit, že se nerozvádíme kvůli třetí osobě a máme nějakou krizi. Nevím, jestli se mu bude chtít jít se mnou do manželské poradny,“ prohlásila se smíchem.

Vážněji pak ale doplnila, že sama by poradně šanci dala. „Chtěla bych Kordulce a ostatním dětem zachovat rodinu. Ale asi jsem vlastně směšná,“ uvedla Žilková.

V nejbližší době se herečka těší na víkendové dostihy právě v Chuchli. „Je to velké dobrodružství, protože se mi vždycky zatají dech, jestli skočí, neskočí, shodí, neshodí – přece jenom je to živé zvíře, a proto je tak důležitý kontakt Korduly s koníkem, zvlášť v téhle době, kdy je její nejlepší kamarádka,“ svěřila se Žilková.

Tagy: