Clinton si potrpí na mladé holky, uvádí spisy v kauze Epstein. Soud je odtajnil

V nově zveřejněných dokumentech bylo zmíněno mnoho slavných jmen.

Nové informace v kauze Epstein

Princ Andrew, Bill Clinton, Donald Trump, Kevin Spacey nebo Stephen Hawking – jen krátký výčet jmen osobností ze světa politiky a showbyznysu, která se objevila v odtajněných spisech týkajících se amerického finančníka a sexuálního predátora Jeffreyho Epsteina, jeho vztahu s Ghislaine Maxwellovou a údajných obětí sexuálního zneužívání nezletilých dívek. Z uvedených prominentů není v kauze nikdo obviněn, probírají se pouze jejich styky s Epsteinem.

Některé z osob, jejichž jméno se objevilo v soudních dokumentech, byly Epsteinovými spolupracovníky, přáteli nebo oběťmi. Jiní byli jmenováni svědky, kteří nemají žádné vazby s pedofilem. Na základě příkazu amerického soudce z minulého měsíce bude nyní zveřejněna totožnost více než 170 osob, přičemž první část dokumentů byla zveřejněna ve středu večer, informoval britský deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Skandální odhalení v Epsteinově sexuální kauze. Na seznamu figuruje princ Andrew či Clinton

Princ Andrew

Ze spisů vyšlo najevo, že jedna z nejmenovaných Epsteinových sexuálních otrokyň měla mít styk s princem Andrewem. Dívka vypověděla, že jí bylo řečeno, aby měla pohlavní styk s princem Andrewem během orgií na Epsteinově ostrově Little Saint James na amerických Panenských ostrovech.

V soudním podání z roku 2014 se uvádí, že byla ke styku s princem donucena, když byla nezletilá, a to na třech různých místech. Tvrdí, že se tak stalo v Londýně v bytě Ghislaine Maxwellové, v New Yorku a na Epsteinově soukromém ostrově na Panenských ostrovech při orgiích s mnoha dalšími nezletilými dívkami.

Bill Clinton

V dokumentech jsou také zmínky o přátelství Jeffreyho Epsteina s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem, který není z ničeho obviněn.

Z dokumentů vyplývá, že Johanna Sjobergová, jedna z údajných obětí miliardáře Epsteina, byla dotázána, zda věděla, že bývalý americký prezident byl finančníkovým přítelem.

„Věděla jsem, že měl styky s Billem Clintonem. Nevěděla jsem, že jsou přátelé, dokud jsem si nepřečetla článek ve Vanity Fair o jejich společné cestě do Afriky,“ odpověděla Sjobergová. „Jednou řekl, že Clinton má rád mladé dívky,“ reagovala na otázku, zda Epstein někdy mluvil o bývalém prezidentovi.

Donald Trump

Epsteinova oběť Johanna Sjobergová uvedla, že ona a další z obětí Virginia Giuffreová letěly s Jeffreym Epsteinem do New Yorku soukromým letadlem.

Sjobergová vypověděla, že cestou do New Yorku se Epsteinovo letadlo kvůli špatnému počasí odklonilo do Atlantic City v New Jersey. Strávili tak několik hodin v jednom z kasin Donalda Trumpa.

„Skvělé, zavoláme Trumpovi a půjdeme do kasina,“ měl říci Epstein podle Sjobergové poté, co se jim změnily plány.

Trump v minulosti uvedl, že Epsteina kdysi považoval za úžasného chlapa, ale později se měli pohádat.

Ve své výpovědi Giuffreová uvedla, že v létě, kdy jí bylo 17 let, byla vylákána z práce lázeňské asistentky v Trumpově klubu Mar-a-Lago, aby se stala masérkou Epsteina. Tato práce ale zahrnovala provádění sexuálních aktů.

Stephen Hawking

Ze soudních dokumentů vyplývá, že se profesor Stephen Hawking měl účastnit orgií s nezletilými, které se konaly na Panenských ostrovech. Hawking zemřel v roce 2018 ve věku 76 let.

David Copperfield

Sjobergová ve své výpovědi z května 2016 uvedla, že byla na večeři v jednom z Epsteinových domů, které se zúčastnil i kouzelník David Copperfield. Uvedla, že Copperfield předváděl kouzelnické triky, načež se jí zeptal, zda si je vědoma toho, že dívky dostávají zaplaceno za to, aby našly jiné dívky. Podle Sjobergové kouzelník nebyl konkrétnější v tom, co měl na mysli.

Michael Jackson

Johanna Sjobergová v nově zveřejněném spisu vypověděla, že se jednou setkala s Michaelem Jacksonem v Epsteinově domě v Palm Beach na Floridě. Dodala však, že s popovou ikonou se nestalo nic nepřístojného. Jackson zemřel v Los Angeles v červnu 2009, bylo mu pouhých 50 let.

Kevin Spacey

Kevin Spacey byl také jednou zmíněn v dokumentech. Epsteinova oběť Johanna Sjobergová popřela, že by se s ním setkala. „Možná jsem se vás už ptal, ale setkala jste se s Kevinem Spaceym?“ dotázal se jí advokát. Ona odpověděla, že ne.

Oscarový herec a režisér byl loni v červenci u londýnského korunního soudu v Southwarku zproštěn viny z řady údajných sexuálních útoků na mladší muže, k nimž mělo dojít v letech 2001 až 2013.

George Lucas

V dokumentech byl jmenován i tvůrce Hvězdných válek George Lucas. Ani u něho nebyl zjištěn jakýkoliv náznak pochybení.

Johanna Sjobergová byla v květnu 2016 dotázána, zda se někdy setkala s řadou vysoce postavených celebrit včetně Lucase a zda jim poskytovala masáže. Popřela, že by tak učinila.

Naomi Campbellová

Pilot David Rodgers v minulosti odhalil záznamy z roku 2009, které ukazují, že mezi osobami, jež letěly Epsteinovým letadlem, byla i modelka Naomi Campbellová. V roce 2019 přiznala, že Epsteina znala. V den jejích jednatřicátých narozenin ji s ním seznámil její bývalý přítel Flavio Briatore, italský podnikatel, který byl odsouzen za podvod.

V roce 2002 byla také vyfotografována v blízkosti Epsteinovy údajné dohazovačky Ghislaine Maxwellové na jednom večírku. Modelka popřela, že by věděla o Epsteinových aktivitách. „To, co udělal, je neomluvitelné. Když jsem se dozvěděla, co udělal, zvedl se mi žaludek,“ cituje web modelčina slova.

Sjobergová uvedla, že se s Campbellovou nikdy nesetkala, ani ji neviděla v Epsteinových domech.

Cameron Diazová

Další slavnou tváří jmenovanou v soudních dokumentech byla hollywoodská hvězda Cameron Diazová. Sjobergová byla ve své výpovědi dotázána na herečku. Ale stejně jako ostatní oběti na otázku, zda se s ní někdy prostřednictvím Epsteina setkala, odpověděla, že nikoliv, napsal portál Sky News.

Leonardo DiCaprio, Cate Blanchettová a Bruce Willis

Leonardo DiCaprio, Cate Blanchettová a Bruce Willis byli také na seznamu v nově zveřejněných dokumentech týkajících se případu Jeffreyho Epsteina.

Sjobergová popřela, že by se s hollywoodskými hvězdami setkala.

Pouze uvedla, že když Epsteina masírovala, strávil hodně času telefonováním a jednou jí řekl, že mluvil s Leonardem DiCapriem. Pak podle Sjobergové zase mluvil o tom, že právě telefonoval s Blanchettovou nebo Brucem Willisem. Nikdo z uvedených celebrit nebyl obviněn z účasti na Epsteinových zločinech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Celebrity, bafuňáři i vrcholní politici. Kdo v roce 2024 usedne na lavici obžalovaných?

Tagy:
Leonardo DiCaprio Stephen Hawking pedofil soud dokument Donald Trump Bill Clinton princ Andrew George Lucas Cate Blanchettová Kevin Spacey Michael Jackson David Copperfield Jeffrey Epstein Naomi Campbellová Cameron Diazová