Spor hudebních legend. Petr a Slávek Jandovi spolu dekády nemluví, změnilo něco setkání?

Petr Janda a jeho mladší bratr Slávek, který slaví 70 let.

Bratři Petr a Slávek Jandovi jsou české hudební legendy. Každý má svou kapelu, Petr zasvětil život Olympicu, Slávek pak Abraxasu. Jenže málokdo ví, že sourozenci spolu už dvacet let nemluví. Nic se nezměnilo ani na koncertě, kde se oba potkali.

Oba slavní, oba úspěšní. Bratři Jandovi si ale už desítky let nemůžou přijít na jméno. Jaký k tomu mají důvod? Na začátku devadesátých let získali sourozenci Petr, Jiří a Slávek v restituci činžovní dům na pražských Vinohradech, který kdysi vlastnil jejich otec.

Slávek prý bratrům slíbil, že všechno zařídí, nakonec ale nechal lukrativní nemovitost bez jejich vědomí přepsat pouze na sebe. Slávek ale tvrdí, že pouze podepsal přepis a nemohl falšovat podpisy bratrů, kteří toto neudělali.

Naživu jsou už jen Petr a Slávek, kteří se potkali na jednom koncertu. Chvíli to vypadalo, že by se mohlo na staré křivdy konečně zapomenout.

Už toho bylo dost

„Je to hrozně dlouho, snad 30 let. Kdyby nám neumřela maminka, tak bychom se neviděli ani před těmi dvaceti lety,“ říká Petr Janda. „Myslím, že už toho bylo dost. Mohli bychom něco najít a nepřátelství ukončit,“ dodává Slávek.

Petr je ale neústupný. „Ať mi to řekne, nebo mi třeba zavolá. Mrzí mě to, je to můj brácha,“ dodává. Na usmíření nakonec nedošlo, ale třeba se to jednou podaří. Vždyť nebýt tohoto sporu, vzniklo by o pár zajímavých duetů nebo skladeb obou Jandů víc.

Tagy: